Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından 2018 yılı Eylem Planı kapsamında Çorum Merkez ve ilçelerinde bulunan Asansör Montaj ve bakımını yapan firmalar ile bir toplantı gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Çorum İl Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürü Murat Ocak’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı da asansör mevzuatları hakkında bilgiler verildi.

Yapılan bilgilendirme değerlendirme toplantısında söz alan İl Müdürü Murat Ocak, montaj ve bakım firmalarından, asansör bakımlarının binalarda, apartmanlarda aylık olarak düzenli ve usulüne uygun bir şekilde yapılmasını isteyerek, “Yapılan bakımlarda bakımın ilgili yönetmelik kapsamında ve bir checklist yardım ile yapılması durumunda, bu ay neresine baktım, bir ay sonra neresine bakacağım değil, yıllık periyodik muayenede kullanılan checklist kullanılarak da asansörlerimizin aylık bakımlarımının ertesi gün periyodik muayene yapılacakmış gibi bakımını yapmalıyız.

Zira hususi araçlarımızdan daha çok kullandığımız düşey yönlü asansörlerimiz, kendimizin, ailemizin, yakınlarımızın hepsinin kullandığı makinedir.” dedi.

Engellilerin, yaşlıların kullandığı asansörlerin çok büyük titizlik gösterilerek, bakımının yapılması gerektiğini belirten Ocak, “Asansör bakımından sonra bina yöneticilerine yoksa ilgili kat maliklerine, asansör bakımı ile ilgili bilgi verilmelidir. Varsa yapılması değiştirilmesi gerekli ama katiyen israfa veya suistimale girmeden parçaların değişimi de yapılmalıdır” diye konuştu.

Piyasada TSE, HYB’si olmayan firmaların çalışmalarına imkân izni vermeden müdürlüğe şikayet edilmesi gerektiğini kaydeden Ocak, firmaların belgelerini, yıllık vizelerini düzenli olarak yaptırmalarını istedi.

Firmaların yönetmelik kapsamında bünyelerinde mühendis istihdam etmeleri gerektiğini de belirten Ocak, “Bu yönüyle montaj ve bakım firmalarımızın bünyelerinde istihdam ettikleri mühendislerle daha kaliteli montaj ve bakım noktasında, bu mühendislerimizi etkin olarak kullanmalarını istiyoruz. Bu alanda da mühendislerimizin kendilerine verecekleri çok şey olduğu anlamda, kendilerinden yararlanacağı ortaya çok güzel imalatlar ve asansör bakımları çıkacağı aşikârdır. Bu gün İl geneline baktığımızda 5000‘nin üzerinde asansörümüz var. Bu asansörlerimizi her zaman güvenini ve yeşil etiketli yapmamız lazım. Güvensiz asansörlerimizin 34.000 TL kadar üst limit olan idari para cezamız 286 bin liraya yükseltilmiştir. Bunu da dikkatinize çekmek istiyorum" dedi.

Ocak’ın konuşmasının ardından Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü personeli Mühendis Cafer İnal bir sunum yaptı. Toplantı soru cevaplara geçilerek sona erdi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim