Çorum Emek ve Demokrasi Platformu, "İç Güvenlik Paketi"nin çıkması durumunda toplantı ve gösteri haklarının kullanılmayacak hale geleceğine dikkat çekerek, tüm kesimlere yasanın çıkmaması için direniş çağrısında bulundu.
Aralarında Halkların Demokratik Partisi, Halkların Demokratik Kongresi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, EMEP, KESK, Öğrenci Kolektifleri, Çampınarlı Devrimci Köylüler ve Çağdaş Avukatlar Derneği’nin de bulunduğu Çorum Emek ve Demokrasi Platformu, düzenledikleri ortak açıklama ile "İç Güvenlik Paketi"ni protesto etti.
Eylem için Hacı Bektaşi Veli Parkı'nda bir araya gelen platform üyeleri, parkta bir süre "Faşizme karşı omuz omuza", "AKP yasanı al başına çal" sloganları attı.
Aralarında CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ve CHP’lilerin de bulunduğu eylemde platform üyeleri, Çorum Park önünde basın açıklamasında bulundu. Platform adına konuşan Çağdaş Avukatlar Derneği Şube Başkanı Ahmet Özdel, paketin uygulanacak olan faşizmin yasal dayanağı olacağını söyledi.
Tarafsız olması gereken bir makam olan Cumhurbaşkanlığı'nın tarafsız davranmadığını dile getiren Özder, "Cumhurbaşkanı adeta yasama organına emir vererek bu tasarının mutlaka yasalaşması gerektiğini belirtilmektedir" dedi.
Yasanın fiilen uygulamaya geçilmesinin ardından toplantı, gösteri ve birçok haklarının kullanılamaz hale geleceğine dikkat çeken Özder, "Tayyip Erdoğan'ın polisleri ve valilikleri ile muhalif kesimlerle karşı karşıya kalacaklar" diye belirtti. Özder, tüm kesimleri yasanın çıkmasını engellemek için direnmeye davet etti. Eylem alkış ve sloganlarla sona erdi.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim