Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Ürün Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Turgut Özal Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Savaş Tuncer, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Ocak, Şube Müdürleri Süleyman Alıç ve Hikmet Şenler ile sektör temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü Asansör ve Teleferik Şube Müdürü İlyas Menderes Büyüklü’nün konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda asansör montajı, bakımı, denetimi ve servis hizmetleri gibi konular ele alındı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Ocak yaptı. Ürün Güvenliği Haftası’nın her yıl 12-16 Ekim tarihleri arasında kutlandığını anımsatan İl Müdürü Ocak, Türkiye’deki piyasa gözetim ve denetim çalışmalarının 10 farklı kurum ve kuruluşça yapıldığını belirterek, Avrupa Birliği normlarını da içine alan direktiflerin denetiminin yüzde 70’inin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yerine getirildiğini söyledi.

“CAN GÜVENLİĞİ DEVLETİN GÖREVİ”
Ardından kürsüye gelen Vali Yardımcısı Savaş Tuncer ise, can ve mal güvenliğinin devletin temel görevleri arasında yer aldığını belirterek, asansör güvenliğinin de bu kapsamda büyük önem taşıdığını kaydetti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bu konuda ayrı bir birim kurmasının, konuya verilen ehemmiyeti ortaya koyduğunu anlatan Tuncer, “Bu hususta vatandaşlarımız arasında da farkındalık oluşturmak çok önemli. Zira vatandaşlarımız karşılaştıkları eksiklik ve aksaklıkları ilgili yerlere bildirmeli. Halkımız böylece devletin yetersiz kaldığı yerde vatandaşlık bilinciyle hareket ederek yetkilileri bilgilendirmeli. Çağdaşlık, vatandaşın kendi geleceği konusunda sorumluluk almasıyla ölçülür. Karşılaşılan tüm hata ve eksiklikler bildirilirse toplumsal hayat daha güvenli olur.” diye konuştu.

“DENETİM ARTACAK”
Asansör Yönetmeliği hakkında bilgiler veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü Asansör ve Teleferik Şube Müdürü İlyas Menderes Büyüklü de yürüttükleri denetim çalışmalarının temelinde vatandaşların güvenliğinin yer aldığını söyledi. Konu hakkında teknik açıklamalar yapan Büyüklü, sunumunun ardından katılımcıların sorularını da cevaplandırdı.
Program sonunda İl Müdürü Murat Ocak tarafından Şube Müdürü İlyas Menderes Büyüklü’ye katkılarından ötürü bir teşekkür plâketi verildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim