Mumcu’nun ölümünün 22. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Yıldırım, yaşamlarını demokrasi ve toplumsal barışa adamış olan aydın gazetecileri unutmayacaklarını belirtti.
Üzerinden çok uzun zaman geçmesine rağmen pek çok gazeteci cinayetinin aydınlatılmadığını ifade eden Yıldırım açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Uğur Mumcu’ya olan özlemimiz aramızdan ayrılışının 22. yılında büyüyerek artmaktadır. Mumcu, yaşamını emperyalizme ve irticaya karşı mücadele etmekle geçirmiş, yüreği ülke sevdasıyla dolu, dürüstlüğün ve aydınlığın öncülerindendir. Mafya-siyaset-tarikat ilişkilerini, yolsuzlukları ve kökten dinci akımları, somut belgelere dayalı çalışmalarıyla ortaya çıkartarak, demokrasinin savunucusu olmuştur. Özgürlük ve demokrasi ayıbı olan, tüm faili meçhul cinayetler ülkemizin utancıdır.
Yaşamlarını demokrasi ve toplumsal barışa adamış olan Uğur Mumcu’yu, Abdi İpekçi’yi, Turan Dursun’u, Muammer Aksoy’u, Bahriye Üçok’u, Ahmet Taner Kışlalı’yı, Onat Kutlar’ı, Metin Göktepe’yi, Hrant Dink’i ve bu uğurda yaşamlarını kaybetmiş tüm basın emekçilerimizi saygı ve özlemle anıyoruz.
Cesurlar bir gün, korkaklar her gün ölür. Halkın seni unutmadı, unutturmayacağız. Uğur’lar olsun...”
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim