Hukukun keyfiyete alet edildiğini ve sonucu ne olursu olsun bu davanın yok hükmünde olduğunu bildiren Yıldırım, Can Dündar ve Erdem Gül'ün sonuna kadar yanında olduklarını vurguladı.
Basın tarihinin en vicdansız kararlarından birinin alındığını, hukuki olmayan bu kararın kanunsuz bir alıkoyma olduğunu ancak bu kararın ülkenin demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yeni bir başlangıcın müjdecisi olacağını bildiren CHP İl Başkanı Yıldırım, “Basın Kanunu’nun açık hükümlerine göre mahkeme konusu bile olmayacak bir dosyadan, tamamen ilgisiz konumdaki Cumhurbaşkanlığı makamının şikayet dilekçesiyle bir dava uydurulmuştur. MİT TIR’larıyla ilgili gerçekler, bir sene müddetçe hükümet gazeteleri dahil her yerde tefrika edilmişken, Can Dündar ve Erdem Gül yazınca “devlet sırrı” olarak ilan edilmiş ve casusluk suçlamasıyla iki gazeteci tutuklanmıştır. Çalışanları, FETÖ olarak nitelendirilen cemaat tarafından defalarca eziyete uğratılan ve hatta hapse atılan Cumhuriyet Gazetesi’nin kurumsal olarak en öndeki çalışanı, bu örgüte yardım/yataklıkla suçlanarak kamuoyunun zekasıyla alay edilmiştir” dedi.
Bu kararın Erdoğan ve ekibinin korkularının tescili anlamına geldiğini savunarak Can Dündar ve Erdem Gül’ün cezaevinden başı dik şekilde çıkacağına inandığını sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim