Büyük Vadi Restaurant’ta dün gerçekleştirilen yemekli toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, AKP iktidarının insanları fakirleştirdiğini belirterek, “Biz çiftçimize mazotu 1,5 liradan vereceğimizi söyleyince kaynak soruyorlar. Gemiciklere, uçaklara mazotu 1,5 liradan verirken oluyor da bizim kahraman çiftçimize mazotu 1,5 liradan verince mi kaynak olmuyor? Biz iktidara geldiğimizde çiftçimiz üretecek, sanayici üretecek ve istihdam artacak. Ülkemizin kaynakları adaletli bir biçimde paylaşıldığında herkese yeter. Bize destek olun ki projelerimizi hayata geçirip yoksulluğu tarihe gömelim.” diye konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen CHP Çorum Milletvekili Adayı Muharrem Bozdoğan ise Çorum’un hak ettiği ölçüde hizmet alamamasından yakınarak, “Çorum halkı, iktidar partisine bugüne kadar ne istediyse verdi. Buna rağmen iktidar Çorum’a hiçbir şey yapmadı. İktidar açılım adı altında ülkeyi kutuplaştırıyor. Biz aynı havayı teneffüs ediyoruz, birlikte yaşıyoruz. Bizim ayrımız gayrımız yok.” dedi.
3. Sıra Milletvekili Adayı Dinçer Solmaz da CHP olarak yaşanabilir bir Türkiye arzuladıklarını belirterek, “Biz iktidara geldiğimizde yoksulluk, adaletsizlik son bulacak. İktidarın tarım politikaları altında ezilen çiftçimiz, köylümüz tekrar milletin efendisi olacak.” ifadelerini kullandı.
Bir diğer Milletvekili Adayı Saim Topgül ise iktidarın artık yorulduğunu dile getirerek, “Politika üretemez durumdalar. Halkın sorunlarını görmezden geliyorlar çünkü insanların sorunlarını çözmeye mecalleri yok. Emeklimiz perişan, çiftçi perişan, emekli perişan. Oysa iktidar partisinin yöneticileri zevk ve sefa peşinde.” şeklinde görüş belirtti.
Son olarak söz alan CHP Çorum Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Tufan Köse ise CHP’nin Seçim Beyannamesi’nde açıklanan projelerin toplam maliyetinin, bütçenin yüzde 2,8’i olduğunu ifade ederek, “Bu projelerimizi hayata geçirmek için sizlerden destek istiyorum.” dedi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim