CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, stadyumun yerine konut yapılması tasarısının 30 yıl önce bazı çevreler tarafından gündeme getirildiğini ancak Çorumluların tepki göstermesi nedeniyle yapılamadığını belirterek, konunun bu günlerde maddi kaynak sağlamak amacıyla belediye tarafından yeniden gündeme getirildiğini söyledi. Söz konusu yerde yapılacak böyle bir konut alanının başta stat çevresi, sokak, cadde ve mahallerde zaten var olan trafik yoğunluğu daha da artıracağını ifade eden Yıldırım, Şu anda Çorum’da acil konut ihtiyacı olmamakla beraber konut yapılması durumunda şehir merkezi dışında uygun yerlerin seçilmesi gerektiğini dile getirdi.
“Şehir merkezinin yüksekliği serbest bırakılmış beton yığınlarıyla doldurulmaması gerektiğini kaydeden Gürsel Yıldırım, “Çorum Belediyesi’nin maddi sıkıntısını daha önceden işaretlemiş olduğu otel yerleri, ticari yerler, benzinlik yerleri gibi yerlerin satışından elde edilecek gelirler giderecektir.
Yapılması tasarlanan yeni şehir stadyumunun finansmanının Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üstlenilmesi gerekmektedir.
Belediyeler insanların yaşam standartlarını yükselten insanın insanca yaşayabileceği ortamı sağlamakla yükümlüdür.
Konut alanı için uygun olmayan Çorum merkezinde yer alan stadyumun yerinin; halkın her yaştaki insanlara hitap edebileceği sosyal tesisler yapılması için en uygun yer olduğu hem halkımız tarafından hem de şehircilik uzmanları tarafından zaman zaman dile getirilmiştir. Aslında Çorum için ihtiyaç olan içerisinde park, sanat, kültür ve eğlence mekanlarının yanı sıra koşu yolu, yüzme havuzu, anfi tiyatro, kapalı spor kompleksi, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları, nikah ve düğün salonları, yaşlı ve engellilerin rehabilitasyon ve sosyal tesislerinin kültür merkezi, canlı akvaryum, çocuk oyun parkları, yeşil alan ile birlikte toplu olarak bulunacağı bir büyük kültür merkezidir.
Çorum halkından bu konuda duyarlı olmasını ve tepki göstermesini bekliyoruz” dedi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim