CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 1 Kasım genel seçim çalışmalarını İzmir'de devam ettirdi. Günü birlik bir programla İzmir'de çeşitli ziyaretler yapan Tekin, vatandaşlarla buluşarak partisinin projelerini anlattı. Gürsel Tekin, CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği Çorum Dernekleri Federasyonu üyesi bin kişi için gerçekleştirilen rozet takma törenine de katıldı. “Bugün hepimiz Çorumluyuz” diyen Tekin, hükümetin dış politikasını eleştirdi. Tekin, "Yanlış dış politika sonucu bir terör örgütümüz oldu. Bütün dünya IŞİD diyor. Canlı bombalar dolaşıyor. Başbakan itiraf etti. ‘Otuzunu biliyoruz ama hukuken gözaltına alamıyoruz’ diye. Bu canilere hangi hukuku işletmiyorsun” diye konuştu.
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de, CHP'nin 92 yıllık bir çınar olduğunu ifade ederek, "Bu çınarın hiçbir yaprağı yere düşmedi. Yeşillene yeşillene büyüyor. Çorumlu hemşehrilerimizin katılımıyla daha da genişleyecek. Daha da büyümek adına gençlerin partiye gelmesi gerek. Çok çalışmamız gerek. Genel Başkanımız performansıyla gösterdi ki Türkiye’de tek başbakanlık yapacak isimdir. İnşallah 1 Kasım’da zafer CHP’nin olacaktır” ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU’NDAN YILDIRIM'A ELEŞTİRİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım’ı eleştirdi. Kocaoğlu, "1 Kasım’da sandığa gitmemiz gerek. Konu komşu akraba arayarak ülkenin kurtuluşunu sağlamak adına CHP’de birleşmek gerekiyor. AKP’ye bir ders vermemiz gerekiyor. 7 Haziran’da bunu millet verdi ve 'tek başına iktidar yapmayacağım' dedi. Yokuş aşağı gidiş başladı" şeklinde konuştu.

"GÜCÜ HALKTAN VE CHP'LİLERDEN ALARAK GELDİM"
CHP’ye katılan Çorumlulara “Yuvanıza hoş geldiniz” diye seslenen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise törende şu açıklamalarda bulundu:
"Bende sizler gibi Anadolu’nun bir köşesinden hayat mücadelesi vermek için İzmir’e geldim. Partinin çeşitli kademelerinde görev yaptım. Tırnaklarımla kazıyarak basamakları çıktım ve bugün Karşıyaka Belediye Başkanlığı yapıyorum. Gücü halktan ve CHP’lilerden alarak geldim. Vatandaşı 13 yıldır çektiği eziyetten kurtarmak için CHP Türkiye’de iktidar olacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından törenle CHP'ye geçen Çorumlu vatandaşlara parti rozeti takıldı. Gerçekleştirilen rozet takma törenine, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP Parti Meclis üyesi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP PM üyesi Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir Beleidye Başkanı CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, Çorum Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Adnan Şahin, milletvekili adayları, ilçe başkanları, il yöneticileri ve çok sayıda partili de hazır bulundu.


Editör: TE Bilisim