EMEP Genel Başkanı Gürkan, HDP’nin düzenlediği mitinge katılmak üzere Çorum’a geldi. Miting öncesinde bir tekstil atölyesini ziyaret eden Gürkan, tekstil işçileri ile sohbet etti. Gürkan’a tekstil atölyesi ziyaretinde HDP milletvekili adayları Muharrem Özünel, Meliha Üşüdür, Hasibe Beyaz ve EMEP Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Aygün de eşlik etti.
AKP’nin 13 yıldır iktidarda olduğunu ve bu dönem içerisinde Türkiye’nin işçi ölümleri sıralamasında dünyada birinci sıraya yükseldiğini kaydeden Gürkan, hükümetin işçiye ve emeğe bakış açısının hep zenginlerden yana olduğunu söyledi.
AKP’nin seçim bildirgesinde işçilerin ve emekçilerin sorunlarının çözümüne dair en ufak bir madde bulunmadığını kaydeden Gürkan, “Bu hükümet döneminde işçilerin sorunları katlanarak arttı. Çalışma süresi 8 saat olması gerekirken, 15-16 saat çalışılıyor. Bunun karşılığında ise sadece asgari ücret alınıyor. İşçi sağlığı ve iş güvenliği açısından da büyük sorunlar yaşanıyor” dedi.
“Bu memlekette artık siyasette işçinin laf söylemesi gerekiyor” diyen Gürkan, işçilerin rahatlıkla siyaset yapabileceğini ve memleketi yönetebileceğini dile getirdi. Türkiye’de siyasetin 4 yıldan 4 yıla oy vermek anlamına geldiğini, EMEP olarak bu anlayışı yıkmak için mücadele verdiklerini kaydeden Gürkan, işçilerin bir araya gelerek mücadele etmekten başka şanslarının bulunmadığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık hırsı nedeniyle ülkeyi adeta gerdiğini dile getiren Gürkan, “Şuan gergin bir siyaset ortamı var. Cumhurbaşkanı, başkanlık sistemi için her türlü gerilimi kullanmak istiyor. Kendi çıkarları için ülkeyi savaşa ve kaosa sürüklemek istiyorlar” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim