Merkezi Ankara'da bulunan Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu'na bağlı Ankara, Çorum, İstanbul ve İzmir federasyonları ile Antalya, Eskişehir, Mersin ve Didim derneklerinin yöneticileri hafta sonu Anitta Otel'de bir araya geldiler.
Çalıştay'ın Cumartesi günkü açılış toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Konfederasyon üyeleri daha sonra ellerindeki Türk bayraklarıyla büyük bir coşku içerisinde Onuncu Yıl Marşı'nı hep birlikte seslendirdiler.
Ardından sırasıyla ssöz alan Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Fevzi Başkavak, Anadolu Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Özgür Ispanak, Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Çorum Hitit Dernekleri İstanbul Federasyonu Başkanı Gamze Yavuzer, Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz ve Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Veli Karakurt, gurbette yaşayan Çorumlular'ın birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmaları hâlinde daha etkin bir rol üstlenebileceklerini ifade ederek, bu yönde hemşehri örgütlenmesinin önemine vurgu yaptılar.
Son olarak kürsüye gelen Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Cemal Emir ise bundan önceki iki Çalıştay'ı Kemer ve Kuşadası’nda gerçekleştirdiklerini anımsatarak, "Son Çalıştayımız'ı Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 97. yıldönümünde, doğup büyüdüğümüz ve özlemini çektiğimiz topraklarda yapmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. 19 Mayıs, Türk ulusunun uyanışıdır. Bizler de bundan hareketle 19 Mayıs’ın o yenilmez ve vazgeçilmez birlik ruhuyla meleketimizde gerçekleştirdiğimiz üçüncü Çalıştayımız'ın bizlerin uyanışına vesile olmasını ve bağımsızlığımızla beraber dayanışmamızın da ebediyete kadar sürmesini diliyorum." diye konuştu.



"ATATÜRK'ÜN İZİNDEYİZ"
Konfederasyon Genel Başkanı Cemal Emir, gurbette Çorumlular'ın önemli bir nüfus yoğunluğuna sahip olmasına rağmen hak ettikleri noktada bulunmadıklarının altını çizerek, "Özellikle Ankara’da en çok nüfusa sahip olmamıza rağmen pastadan yeterince pay alamadığımızı görüyoruz. Bunun sebebi de bugüne kadar güçlü ve örgütlü bir duruş sergileyememiş olmamızdır. Biz bunu kırmak, çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak için Konfederasyonumuz'u kurduk. Atatürk'ün izinden yürüdüğümüzü gösterebilmek için de bu son Çalıştayımız'ı 19 Mayıs'ın ruhuna uygun bir şekilde Samsun'un hemen yanıbaşındaki memleketimizde yapmayı uygun bulduk." ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Çalıştay'ın oturum bölümüne geçildi. İlk oturumda Kadın, Gençlik ve Engelli Konseyi, ikinci oturumda ise Basın-Yayın ve Kültür-Sanat Konseyleri birer sunum yaptılar.
Öğle yemeğinin ardından düzenlenen üçüncü oturumda Siyaset ve Örgütlenme Konseyi görüşlerini aktarırken, günün son oturumu ise Serbest Kürsü şeklinde gerçekleştirildi. Bu oturumda bazı gönüllü kuruluşlar, siyasî partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, eleştiri ve önerilerini paylaştılar.
Çalıştay, dün yapılan beşinci ve son oturumdaki Sonuç Bildirgesi'yle tamamlandı.
Anitta Otel'deki Çalıştay'ın ardından Osmancık'a geçerek ilçenin tarihî ve turistik alanlarını gezen Konfederasyon üyeleri, Oğuzlar'da düzenlenen piknikten sonra akşam saatlerinde Ankara ve diğer şehirlere dönüş yaptılar.





(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim