Ayakkabı, bay-bayan-çocuk giyim, çeyiz ve kozmetik çeşitlerinin yanı sıra bebek giyim mağazaları ile Çorum halkına hizmet veren Zafer Çarşısı’nda şu günlerde alışveriş haraketliliği yaşanıyor.
Ramazan bayramının ardından, tatil yapmak üzere memleketine dönen gurbetçi vatandaşlar, Çorum ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. Düğün sezonun açılması ile birlikte yaşanan yoğunluk ise Çarşı esnafının yüzünü güldürüyor.
Zafer Çarşısı AVM Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aydın, Çarşı’da yaşanan ticari hareketliliği ve esnafın durumunu gazeteniz ÇORUM HABER’e değerlendirdi.

“ESNAF YOĞUNLUKTAN MEMNUN”

Bayram sonu işlerinde bir hayli artış yaşandığını belirten Aydın, “Güzel ve hareketli günler geçiriyoruz. Düğün mevsimi olması, iş sezonunun açılması ve gurbetçi vatandaşlarımızın memleketine dönmesi Çarşı’da yoğunluğa sebep oldu. İki bayram arası çok fazla düğün yapılacak olması da esnafın yüzünü güldürdü” dedi.
Zafer Çarşısı’nda ağırlıklı olarak yurtdışından gelen vatandaşların alışveriş yaptığını ve Çarşı esnafının işlerinin yoğunluğundan bir hayli memnun olduğunu ifade eden Aydın, “Bu yoğunluğun 10’ncu aya kadar devam edeceğini düşünüyoruz. Kurban Bayramı ve ardından okulların açılması ile birlikte çarşımızda tekrar haraketlilik yaşanmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

“ZAFER ÇARSIŞI’NDA ÇEŞİT ÇOK”

08.00 ile 23.00 saatleri arasında Çorum halkına hizmet veren Zafer Çarşısı’nda bir evin ihtiyacı olan tekstil ürünlerinin yanı sıra, bay-bayan-çocuk giysisi ve aksesuarının satışa sunulduğunu belirten Cemal Aydın, “Halkımız mağaza mağaza gezip, parça parça alışveriş yapmaktansa, Zafer Çarşısı’na gelip, tüm ihtiyaçlarını buradan karşılayabilirler. Tüm Çorum halkını çarşımıza bekliyoruz” dedi.

“YERLİ MÜŞTERİ ALIŞVERİŞE ÇIKMIYOR”

Çağ Konfeksiyon Firma Yetkilisi Rıdvan Özyağ da, “Çorum’da yaz bayramları, kış bayramları kadar rahat geçmez. Fakat bu yıl gurbetçi vatandaşlarımızın da bayram için memleketine dönmesi nedeniyle yoğun bir dönem geçirdik. Ticari anlamda en güzel günlerimizi yaşıyoruz. Ramazan Bayramı’nın ardından düğün alışverişinde de hareketlilik var. Ancak yerli müşterilerimizde hissedilir derecede düşüş hissettik. Sanırım ülkenin siyasi belirsizliğinden dolayı Çorum halkı alışverişe çıkmak istemiyor” dedi.

“İNDİRİMLİ ÜRÜNLER REVAÇTA”

Tamamen yerli müşteriye hitap eden mağazalarda bu durumun çok daha ciddi derecede hissedildiğini ifade eden Özyağ, “Yerli müşteri neredeyse alışveriş yapmıyor. Yapmış olsa bile indirimli ürünleri tercih ediyor” açıklamasında bulundu.



(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim