Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Evliya Çelebi Programı “Vatanıma Gidiyorum” Projesi kapsamında ilimize gelen 20 Kur’an Kursu öğrencisi Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Yağmaksan ve Kemal Öz Gıda tesislerini gezerek, incelemede bulundu.
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Islamische Gemeinde zu Wıtten e.V. (Witten Sultan Ahmet Camii), Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ÇORİMDER ortaklığında gerçekleştirilen “Vatanıma Gidiyorum” projesi ile 20 öğrenci ilk olarak Yağmaksan'ı gezdi.
Öğrencileri karşılayan Yağlılar Makine Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yağlı, öğrencilerden Alman ve Türk vatandaşları arasında köprü olmalarını istedi.
Kendisinin de Almanya’da uzun bir süre kaldığını ifade eden Yağlı, “Sizin yaşadıklarınızı geçmişte ben de yaşadım. Bunun için sizi önemsediğimden sizinle görüşmek istedim” dedi.
Yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye için önemine değinen Yağlı, “Sizler gelecekte hepiniz iş sahibi olacaksınız. Alman ve Türk vatandaşları arasında köprü olacaksınız. Bunun için sizler bizim için önemlisiniz. Vatanını, milletini seven dinine bağlı birer nesil olarak yetişmelisiniz. Sizler Alman öğrencilerinden daha çok çalışıp, başarılı olmak ve böylelikle ülkenize faydalı birer birey olmak zorundasınız” diye konuştu.
Türkiye’ye dönme fikrinde olanlara yurtdışında kalmalarını isteyen Yağlı, öğrencilerden gurbette çok çalışarak iyi yerlere gelmelerini ve böylece Türkiye’ye daha çok yardımcı olabileceklerini söyledi.
Öğrenciler daha sonra Kemal Özü Gıda tesislerini gezerek, mantı ve diğer hamur işlerinin nasıl yapıldığını yerinde gördüler.


(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim