Turgut Özal İş Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen programa Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül,  İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve davetliler katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası proje ortağı ÇORİMDER Başkanı Ayhan BOYRAZ duygularını ifade ettiği bir konuşma yaptı. Witten Sultan Ahmet Camii Dernek Başkanı Veysel Arslan da, “Gençlerimizin vatanını tanıyan ve vatanına bağlı bireyler olarak yetişmesini arzu ediyoruz. Bu hedefe ulaşmamızda çok yararlı olduğunu düşündüğüm bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye ile irtibatlarını sürdürmelerinin önemine dikkat çekerek, ‘Vatanıma Gidiyorum Projesi’ ile gençleri burada misafir ederek ülkeyi daha iyi tanımaları ve bağlılıklarını artırmalarına katkı sağladıklarını söyledi.
Büyük, “Gençlerimiz burada 10 gün boyunca Konya, Nevşehir, Amasya ve Çorum illerinde akranlarıyla buluştular, tarihi ve kültürel mekânları gezerek, Türkiye’yi ve değerlerini daha iyi tanıma imkânı buldular. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyor, hepinize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
İlahi ve şiirlerin okunduğu programda öğrencilerin İstiklal Marşı’nı seslendirmeleri izleyenleri duygulandırdı. Programın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.


(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim