SP İl Başkanı Cıdık dün parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. SP GİK Üyesi Ahmet Bölükbaş ve çok sayıda teşkilat mensubunun da hazır bulundukları toplantıda Faruk Cıdık, Pazar günü yapılacak olan SP 6. Olağan İl Kongresi’ne Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun da katılacağını anımsattı.

Millî Görüş’ün yegâne temsilcisinin Saadet Partisi olduğunu vurgulayan Cıdık,

“Milletimiz için bu topraklardan çıkan bir sesi haykırdık ve sözde kalmayan hizmet aşkı ile caddelere, sokaklara ve meydanlara haykırdık. Tarlalara, bağlara, yaylalara; dağlara, seslendik. Millet, doğasına ve mayasına uygun bu sıcak sese karşılık verdi. Bu topraklara sözümüz vardı. Milli Görüş, bu milletin teminatı demiştik. Milli Görüş, bu dünyanın kurtuluşudur demiştik. Milletimize söz vermiştik. Yaklaşık elli yıllık bu söz, sahibini bekliyor. Bugüne kadar bu sesi ve bu sözü taklit etmeye çalışanlar sözlerinin altında kaldılar. Bu sesin asıl sahibi Milli Görüş’ün yegâne temsilcisi Saadet Partisi’dir. Saadet davacıları olarak millete verdiğimiz bu kadim sözün arkasında olduğumuzu hatırlatıyoruz. Bu söz elbet tekrar karşılık bulacaktır. Bu sözün taahhüdü, bugüne kadar olan kararlı ve inançlı duruşumuzdur.” diye konuştu.

“HER ALANDA ADİL BİR DÜZEN”

Son 50 yıldır Millî Görüş hareketinin ülke için yaptıklarını ve ödediği bedellere dikkat çeken Cıdık, şöyle devam etti:

“Biz adil bir düzen vaadi ile topluma maddi ve manevi kalkınma için söz verdik. En son 90’lı yılların başında Adil Düzen sözü verirken eğitimde, sağlıkta ve adalette de adil bir dünya sözü verdik. Son elli yıldır ülkemizi ve bölgemizi kendince dizayn etmek isteyen güç odaklarına karşı fırsatçılık hastalığına kapılmadan yerinde ve sözünde duran bir hareketin sancaktarı olarak bundan sonra da günü kurtarmaya yönelik küçük hesaplar içerisinde olmayacağımızı taahhüt ediyoruz. Geçmişte 12 Eylül ortamını hazırlamak isteyenlerin kirli hesaplarına rağmen Milli Selamet Partisi olarak yer aldığımız koalisyonlarla ülkemize ve Kıbrıs başta olmak üzere bölgemize huzur ve yıllarda, bugün bile imkânsız yerli ve milli sanayi hamlelerini bu sözle ve bu vaatle yerine getirdik, fabrikalar açtık. Ülkede yaşatılmak istenen ideolojik kamplaşmanın yapaylığını ve tüm insanlığın kardeş olduğunu kınanma pahasına hayata geçirdik. Gelinen noktada bedeli ve maliyeti son derece ağır bir şekilde ortaya çıkmıştır ki AB, NATO ve BM sadece Batı’nın tek taraflı menfaatleri için bir paravandır. Biz, on yıllar önce bu reçetenin bizi hasta edeceğini söyledik ve millete milli bir reçete önerdik. Bizi savaş ekonomisine mahkûm edip milletimizin evlatlarını ve imkânlarını yapay ve zorlama savaşlarla heba edenlere karşı uyardık ve ülkemizin doğusunda-batısında kardeşlik sözü verdik. Üretimi milletçe yapacağımız gibi refahı da birlikte paylaşma sözü verdik.”

“SÖZLERİMİZİN ARKASINDAYIZ”

Bugüne kadar verdikleri tüm sözlerin farkında ve arkasında olduklarını vurgulayan Faruk Cıdık, “Bu topraklarda bin yıldır birlikte yaşayan aziz milletin evlatları! Bugün de kural ve yasalar kadar insaf ve merhamet için, Batının pahalı teknolojilerini edinmek için servet harcarken Batıya kuru kuruya efelenmemeye, gerçek manada istihdam için, yerli ve milli sanayinin yeniden inşası için, itibar kazanmak adına israf etmemek için, parasız ve istikrarlı bir millî eğitim için, güvenli, konforlu ve ucuz sağlık hizmeti için, emeklilerin kalıcı saadeti için, gelir hesabı ile milletin cüzdanına abanmamak için, vergi adı altında zulüm yapmamak için, askeri vesayetten kaçarken polis devletine dönüşmemek için, milletin iradesine ipotek koymamak için ve milletin çocuklarının kaderi ile ikide bir oynamamak için sözümüz var.

Biz yüksek idealler için siyaset yapacak, inancı için fedakârlık gösterecek bir zihniyetin mensuplarıyız. İnsanımız ve insanlığın kurtuluşu yolunda bizimle bu idealleri paylaşacak herkesi birlikte siyaset yapmaya davet ediyorum.

Günü kurtarmaya değil, ülkeyi kurtarmaya sözümüz var. Bu ses, insanlığın ezelden beri aşina olduğu bir sestir. Milletimiz bu sesin sahibini bilmektedir. Atalarımızın emaneti olan bu topraklarda milletin gerçek kurtuluşu için huzur ve güvenliğimiz için, adalet ve saadet için millete sözümüz var. Pazar günü saat 10:30’da Devlet Tiyatro Salonu’nda Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla gerçekleştireceğimiz 6. Olağan Kongremizde bu sözü hatırlatmak için buluşuyoruz. Tüm Çorumlu kardeşlerimizi bu duruşa davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

SP İl Başkanı Cıdık ayrıca tüm İslâm âleminin mübarek Mevlîd Kandili’ni tebrik etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim