Binanın tamiratı, tadilatı, tefrişatı, üretim bantlarının oluşturulması, fırınların yerleştirilmesi derken son aşamaya geldiklerini kaydeden Belediye Başkanı Muzaffer Külü, “OSB’de 3500 metrekarelik bir fabrikanın devralınması suretiyle başlattığımız çalışmaların son 10-15 günündeyiz. Deneme üretimi yaptık. Fevkalade kıvamında bir üretim gerçekleştirdik. Şu ana kadar 6 milyon liralık bir yatırımdan bahsediyorum.

Fabrikamızın kapasitesi bir vardiyada 25 bin adettir. 3 vardiya çalıştırma imkânımız var. Eğe belediye olarak istersek günlük 75 bin ekmek üretebiliriz. Şehrin 200 bin ekmek tüketimini dikkate aldığımızda, 30 günlük bir zaman dilimi içerisinde fabrikanın içerisine yerleştireceğimiz 2 yeni üretim bandıyla şehrin tüm ekmek ihtiyacını tek başımıza karşılayacak bir tesisi de aynı zamanda kurmuş oluyoruz. Sadece 30 günlük bir zaman dilimine ihtiyacımız var” dedi.

“EKMEĞİN LEZZETİNDE HİÇBİR DEĞİŞİKLİK YOK”

Külcü, ekmeğin tadında ise herhangi bir değişiklik olmayacağını belirterek, “Daha önce gerek Çorum Belediyesi’nin halk ekmek adıyla yapmış olduğu üretim, gerekse de 80’li yıllarda yapılan fabrikasyon üretiminde oradaki ekmeğin altı kızarmış çörek tadındaydı. Bizim ekmeğimiz taş tabanlı bir fırında üretiliyor, dolayısıyla Çorum’da şu anda herhangi bir kara fırından almış olduğumuz ekmeğin lezzeti neyse, bizim halk ekmek fabrikamızdaki üretiminde o ekmek tadını yakalamış olacağız. Bir fabrikasyon tat hissetme durumu inşallah olmayacak” ifadelerini kullandı.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim