Güney Korelilerin 24 Temmuz’da 35 kişilik bir ekiple Çorum’a geleceğini Büyükelçi belirten Cho, Muzaffer Külcü’den misafirleri ağırlama konusunda destek istedi.

Külcü’ye genç yaşına rağmen siyasette aktif rol alması ve liderlik vasıflarını çok iyi şekilde taşıdığını söyleyen Büyükelçi Cho, “İlerde sizi ülke lideri olarak göreceğimizi düşünüyorum” dedi.

Büyükelçi Cho, Korelilerin okul yıllarında Hitit Tarihi, Kore Gazileri ve Mustafa Kemal Atatürk hakkında geniş bilgi edindiklerini söylerken, gelecek olan üst düzey Korelilerin, Tarihçi, Arkeolog, Türk Bilimci, sanat tarihçileri ve gazetecilerden oluşacağını belirtti. 

Gazetecilerin Çorum ve Türkiye hakkında makale yazacaklarını belirten Cho, “Dışişleri Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı ile koordineli çalışıyoruz, burayı bize en iyi tanıtacak ve bizi en iyi ağırlayacak kişi sizsiniz bu yüzden hem misafirlerimizin müjdesini vermeye hem de yardımlarınızı beklediğimi söylemek için buradayım” dedi.

Koreli misafirler için Müze bahçesinde bir yemek ve konser planladıklarını söyleyen Büyükelçi, Muzaffer Külcü’nün de programa katılmasının onur vereceğini söyledi.

Güney Kore Büyükelçisi Yunsoo Cho’yu ağırlamaktan çok mutlu olduklarını ve misafir ağırlama konusunda özel ilgileneceklerini söyleyen Külcü, Güney Kore’de kardeş belediye için çalışma yapabileceklerini dile getirdi.

Çorum’un çok eski bir yerleşim yeri olduğuna dikkat çeken Külcü, “Dünyanın ilk yazılı Barış Anlaşması bu topraklarda atıldı, Çorum’u iyi tanıttığımızı düşünmemizin yanı sıra böyle bir girişimde bulunduğunuz için kıvanç duyduk” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cho’ya antik desenli vazo hediye ederken, Güney Kore Büyükelçisi Yunsoo Cho da ülkelerinde revaçta kullanımı olan kablosuz LG marka kulaklık hediye etti.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim