Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un Güney Kore Ankara Büyükelçisi Cho Yunsoo ile yaptığı görüşmeler neticesinde Çorum gezisi de eklenen program kapsamında, 23 Temmuz Pazar günü ilimize gelen ve ilk olarak Hattuşa ören yerini ziyaret ettikten sonra Çorum Müzesi’nde verilen resepsiyona katılan Güney Koreli 20 akademisyen ve 7 basın mensubundan oluşan heyete Ankara Hilton Oteli'nde Güney Kore Türkiye Büyükelçiliği tarafından 24 Temmuz Pazartesi günü resepsiyon verildi.

Resepsiyona, Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Çorum Müze Müdürü Dr. Önder İpek ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Ankara Üniversitesi Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tayfun Yıldırım ve Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal katıldı. Resepsiyonda 10 günlük 'Anadolu Odise' programı kapsamında yapılan gezilere ait bir sunum gerçekleştirildi. Davetlilerin beğeni ile izlediği sunumun büyük bir kısmı Çorum/Boğazkale/Hattuşa Örenyeri gezisi, Çorum Müzesindeki karşılama, yuvarlak masa toplantısı ve Valilik resepsiyonuna ayrıldı.

Koreli misafirler, Hattuşa Örenyeri’ne hayran kaldıklarını ve Çorum’un ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Resepsiyonda ayrıca iki ülke dostluğunun pekiştirilmesi için tanıtıma gerekli katkının verileceği yönünde açıklamalarda bulunuldu. Ankara Hilton Otel, Kavaklıdere Salonu'nda düzenlenen resepsiyonda davetlilere Güney Kore mutfağından yemekler ikram edildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim