Geçtiğimiz hafta tüm Türkiye’yi etkisi altına alan aşırı soğuklardan dolayı pazarcı esnafının birçoğu tezgah açmamıştı. Hava sıcaklığının birkaç derece artması ile birlikte pazarcılar da semt pazarlarına geri döndü.
Yağışların azalması ve güneşin yüzünü göstermesi ile birlikte vatandaşlar semt pazarlarına alışverişe çıktı. Kar yağışı ve soğuk havalardan dolayı geçen hafta satış yapamayan esnafın yüzü Çarşamba Pazarı’nda biraz olsun güldü.
Kar yağışının işlerini büyük ölçüde etkilediğini belirten İsmail Solak, “Soğuk havalardan dolayı tezgâh açamıyorduk. Kış geldi satışlar bitti. Son günlerde havalar ısındı, bizler de pazara geri döndük. Kârımızdan vazgeçtik, sırf boş durmamak için çalışıyoruz” diyor.
Bir hafta içerisinde hiçbir semt pazarında tezgâh açamadıklarını ifade eden Halil Çetin ise, “Soğuk kış günlerinde vatandaşlar pazara gelmiyor, manavdan alışveriş yapıyor. Havalar biraz olsun ısındı da pazar canlandı. Meyve ve sebzeyi büyükşehirlere göre daha ucuza satmamıza rağmen yine de satışlarımız düşük” diyor.


PAZARDA SEBZE MEYVE FİYATLARI:
Mantar 4 lira, domates 1,25 lira, turp 1 lira, lahana tane 3 lira, maydanoz 50 kuruş, mandalina 1 lira, havuç 1 lira, elma 1 lira, pırasa 2 lira, karnabahar tane 2 lira, patates 1,25 lira, kuru soğan 75 kuruş, muz 2,5 lira, nar 1,5 lira, portakal 75 kuruş, kestane 7 lira, sarımsak 8 lira, greyfurt 50 kuruş, ayva 2 lira, kırmızı lahana 1 lira, ıspanak 1,5 lira
(Onur MÜLAZIM)


Editör: TE Bilisim