Etkinliklerin birinci bölümünde, Yaratıcı Drama-Yazarlık ve Düşünme Eğitimine devam eden öğrencilerle Masalda Kurgu konulu atölye çalışması yapıldı. Şiir dilinde masal yazmanın ustası olarak tanınan yazar Muzaffer Gündoğar, duygu ve düşüncelerin sanatın bir dalı ile ifade edilebilmesinin bazı koşullara bağlı olduğunu belirterek, iyi okuyucu olmanın, gözlem yapmanın, araştırma yapmanın, sanatın dallarıyla ilgilenmenin önemine dikkat çekti. Okuma, araştırma ve gözlem yapmanın kurgu çalışmalarına olumlu katkı sağladığını söyleyen yazar, yeteneklerin küçük yaşlarda keşfedilmesinin, gelişimi hızlandırdığını belirtti.

Etkinliklerin ikinci bölümünde eserlerini okuyan öğrenci gruplarıyla bir araya gelen yazar, verdiği konferansında; köy ve kent yaşamında çocukluk kıyaslamalarına, tekerlemelere, kendi eserlerinden seçtiği fıkra ve masallardan alıntılara yer verdi.

Son bölümde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gündoğar, onlar için kitaplarını da imzaladı. Etkinlik, Okul Müdürü Cemalettin Tunç tarafından Muzaffer Gündoğar’a günün anısına plâket verilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim