Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu önceki akşam Ankara’da meydana gelen terör saldırısını demokrasiye, ülkemize, birlik ve beraberliğimize yapılmış bir saldırı olarak değerlendirdi.
İl Başkanı Bekiroğlu, saldırının ardından yayınladığı mesajda, “Gün, bir araya gelme günüdür. Gün konuşma, ortak tehdide karşı ortak bir bilinçle hareket etme günüdür” dedi.
Rumi Bekiroğlu, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, aileleri, yakınları ve Türk milletine sabır dilerken, yaralılara da acil şifalar diledi. AK Parti İl Başkanı Bekiroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ankara’da gerçekleşen bu saldırı herhangi bir şekilde, tek bir gruba, ya da herhangi bir siyasi topluma karşı değildir. Çok açık şekilde ifade ediyorum, bu saldırı ülkemizin bütününe karşı yapılmış bir saldırıdır, bu saldırı halkımıza, bir bütün olarak her kesime yapılan saldırıdır ve nihayet bu saldırı demokrasimize yapılan saldırıdır, ülkemize yapılan saldırıdır. Çünkü Türkiye ateş çemberi içinde, istikrarını korumayı başaran, demokrasiyle istikrarını bütünleştiren örnek ülkedir. Ülkemiz itibarına, huzuruna, istikrarına doğrudan bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Yine bu saldırı halkımızın her kesiminedir. Eminim ülkemizin her yanında, hafta sonunda normal bir gün yaşayan bütün vatandaşlarımız, bu saldırıyı kendilerine ailelerine, evlatlarına yapılmış bir saldırı olarak görmüştür.
Bir kez daha hükümetimiz adına, milletimiz adına devletimiz adına teröre karşı omuz omuza, bir arada olma çağrısında bulunuyorum. Halkımıza ve halkımızın bütün kesimlerine sesleniyorum, bu tür durumlarda geçmişte olduğu gibi tam bir dayanışma içinde olacağımızı bir daha göstermenin vaktidir. Hükümetimizin ve ilgili bütün birimlerimizin bugün de, dün de, yarın da her zaman terör saldırıları karşısında en etkin şekilde mücadele etme kararlılığı olduğu konusunda hiç kimsenin tereddüdü olmamalıdır. Gün, bir araya gelme günüdür. Gün konuşma, ortak tehdide karşı ortak bir bilinçle hareket etme günüdür. Saldırıda hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum ve ülkemizin, milletimizin ve özellikle de hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve taziye dileklerimi iletiyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim