Postane önünde bir araya gelen Eğitim-Sen yönetim kurulu üyeleri, çekecekleri faksı basınla paylaştı. Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül, 105 bin kamu emekçisinin bir gecede alınan kararlarla hukuksuzca ihraç edildiğini belirterek, haksız hukuksuz ihraç edilen tüm emekçilerin geri dönmesini istedi.

Bakanlığa seslenen Gül, “Bakanlığınız, ‘işimi geri istiyorum’ diyen öğretmen Semih Özakça’nın ve akademisyen Nuriye Gülmen’in sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için gecikmeksizin harekete geçmelidir. Bu kapsamda başta Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın talepleri acilen karşılanmalı ve haksız, hukuksuz ihraç edilen tüm emekçiler görevlerine iade edilmelidir. Aksi halde, gelişebilecek tüm olumsuzluklardan hükümetin ve Bakanlığın doğrudan sorumluluk taşıyacağı unutulmamalıdır” dedi.

Gül, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Darbecilerle mücadele edeceğiz denilerek ilan edilen OHAL ve çıkarılan KHK’lar ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmayan, kendilerini savunma hakkı dahi tanınmayan yaklaşık 105 bin kamu emekçisi bir gecede işsiz bırakılmış ve en temel haklarını kullanabilmeleri fiilen engellenmiştir.

Bu dönem zarfında insanlar, bir gecede alınan kararlarla haksız ve hukuksuz biçimde sadece işten atılmamıştır. Yüzbinlerce kamu emekçisinin başka bir işte çalışmaları fiilen engellenmiş, ailelerinin dağılmasına neden olunmuş, çocukları ağır travmalara maruz kalmış ve ne yazık ki 37 kişi de intihara sürüklenmiştir.

Unutulmamalıdır ki hukuksuzca ihraç edilen Semih Özakça öğretmendir! Öğretmenlik mesleğine ve öğrencilerine duyduğu sevginin boyutları tüm çıplaklığıyla ortadadır! Öğrencilerine ve işine onuruyla dönmek için başladığı açlık grevi, sağlığını ve yaşamını tehdit eder aşamaya gelmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın böylesi bir aşamada sessiz kalması ve yaşananları görmezden gelmesi ise kabul edilebilir değildir.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim