Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Çorum Anvatar Termal Otel’de sahne alan Güler Duman, birbirinden güzel türkülerle davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Sanat yaşamında 30’uncu yılı geride bırakan ve çok sayıda albüm çıkaran Güler Duman, enfes sesi ve bağlaması ile adeta türkü resitali sundu.

Konser öncesinde gazetemiz muhabiri ile sohbet eden Duman, Çorum’a daha önce de geldiğini belirterek, özellikle Almanya’da Baktat’ın “Gönül Köprüsü” projesi kapsamında Çorumlularla yakın bir diyalog kurduğunu söyledi.

Özünden kültüründen kopmamış türkülerini seven herkesle türküleri paylaşmayı sevdiğini ifade eden Güler Duman, “İnsanlarımız türkülerini sevsinler, değer versinler. Türküleri seven insan kendi kültürünün de farkındadır. Türkülerin olduğu her yerde biz varız. Anadolu’nun her tarafı türkü açısından zengin. Her insanın kendini anlatma şekli vardır. Her yörenin de kendi müziği var. Türkü denilince sadece kendi yörenin okuduğu türküleri sevmeyeceksin, ama Çorum’un kendine has bir özelliği var. Bu bölgenin bozlakları Kırşehir yöresinden çok değişik.  Şekip Şahadoğru’nun okuduğu bozlaklar çok farklı. Çok güzel Çorum türküleri var” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim