Özel eğitim sınıfı öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen Engelliler Haftası kutlama programı Hüyük Parkı’nda gerçekleştirildi. Programa öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gülenyüz Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Özlem Afat, “Bugün burada hem Anneler Günü olması adına hem de içinde bulunduğumuz haftanın engelliler haftası olması sebebiyle toplandık.

Öncelikle bizim için çok değerli olan ve haklarını asla ödeyemeyeceğimiz annelerimizin anneler gününü kutluyoruz. Siz engelli anneleri olarak emekleriniz, sabrınız, değeriniz bizim için çok kutsal ve bu programın manevi olarak bizim için anlamı iki kat daha fazla. Toplumda farkındalık oluşturmak, onlara gerekli desteği vermek, onların da hakları olduğunu bilerek yaşamak hepimizin sorumlulukları arasındadır. İnsanlar birbirlerinden farklı olabilir fakat eşit haklara sahiptir. Engelli bireyleri yapamadıklarıyla değil yapabildikleriyle ve bizlere benzeyen yanlarıyla görmek gerekir. Onların acıma duygusuna değil sevgi ve anlayışa ihtiyaçları vardır. Onları soyutlayıp, ötekileştirmek yerine bütünüyle aramızda oldukları bir hayat sunalım. Onlara engel değil, destek olalım. Hayatlarına bir ışık da biz yakalım. Buradan hareketle Gülenyüz Rehabilitasyon Merkezi Eğitimcileri olarak "benimle oynar mısın?" sloganıyla yola çıkarak Öğrencilerimiz gönüllerince eğlensin istedik” dedi.

Konuşma sonrasında engelli öğrenciler müzik eşliğinde öğretmenleriyle beraber doyasıya eğlendiler.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim