GÜL–DER adına Selahattin Gençkan tarafından hazırlanan Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim Ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği-Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2015 yılı Teklif Çağrısı Döneminde sunulan 2015-1-TR01-KA104-020713 numaralı ve “Avrupa Ülkelerinde Okuma Alışkanlığının Kazandırılması Sürecinin İncelenmesi” adlı projenin İspanya / Sevilla şehrinde bulunan proje ortağı IES MURILLO okuluyla yürütülen proje tamamlandı.
Proje sorumlusu Gençkan iki hafta süren proje çalışmalarına yeril ortakları olan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çorum Bilim ve Sanat Merkezi, Çorum Eğitimciler Birliği Sendikası ile Çorum Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği’nden 22 kişinin katıldığını açıkladı.
Proje kapsamında, yıllık yayımlanan kitap, dergi ve gazetelerin tirajı bakımından ve kitap okuyan kişi sayısı olarak bizden çok, çok ileride olan İspanya’da devlet okulları, özel okullar, kitapevi, üniversite kütüphanesi ve devlet kütüphanelerini ziyaret ederek araştırmalar yaptıklarını söyleyen Gençkan, “İki haftalık faaliyet içerisinde İspanya eğitim sistemi ve eğitim sistemi içerisinde öğrencilerle yapılan kültürel faaliyetler ve okulların kitap okumaya yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi edinildi. Devlet kütüphanesi ve üniversite kütüphanesinin çalışma sistemi ve fiziki ortamı incelendi. Ziyaret edilen kitapevinin ilkokuldan başlayarak eğitimin her kademesinde bulunan öğrencilerin ve yetişkinlerin kitapla bağlarının sağlanması ve sürekliliği için yaptığı faaliyetler hakkında bilgi alındı” dedi.
Projenin katılımcılar için çok faydalı geçtiğini, farklı eğitim sistemleri, öğretme yöntem ve teknikleri, kültür ve medeniyetleri, öğrenme ve tanıma imkânı bulduklarını anlatan Gençkan, ziyaretlerinde ilimizi tanıtıcı materyaller ve leblebi dağıtımında da bulunduklarını kaydetti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim