Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Çorum’un Türkiye’de ve dünyada tanınmadığını söyledi.
Bu sene 39’uncusu kutlanan Turizm Haftası’nın değerlendirme toplantısında konuşan Gül, üst düzey bir iş adamının yatırımla alakalı bir toplantıda “nerede bu Çorum” dediğini belirterek, “Ne yazık ki ilimiz hak ettiği değerin yarısı kadar bile tanınmıyor” dedi.
Turizm değerlendirme toplantısı Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organizasyonunda Dalgıçlar Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, bazı otel ve seyahat acentelerinin yetkilileri katıldı.
Toplantıda Çorum’un turizm alanındaki yerine ilişkin bir değerlendirme yapan Beledile Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Dalgıçlar Otel’in yaptığı yeniliklere dikkat çekerek, “Çorum’da ne kadar çok prestiji yüksek bina olursa yerel yönetimler olarak o kadar memnun oluruz” dedi.
Çorum’un Türkiye’de ve dünyada yeterince tanınmadığına dikkat çeten Gül, “Hatta hiç tanınmıyor. Bir Muğla hakkından fazlasıyla tanınıyor. Muğla’dan üç kat daha fazla büyüğüz. Ancak ilçeleri sayesinde daha fazla tanınıyor. Çorum ise hakkının yarısı kadar dahi tanınmıyor” ifadelerini kullandı.
Gül, “Çorum’un tanıtım eksikliği noktasında hepimizin payı var. Yerel yönetimler olarak, şehrin yerel dinamikleri olarak turizmle ilgili politikalar hakkında kafa yormamız gerekiyor” diyerek, yılmadan, usanmadan, bıkmadan turizme yönelik çalışmaları devam ettirmeleri gerektiğini dile getirdi.
Zeki Gül, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Yoğun emek sarf ederek katıldığımız turizm fuarları ne yazık ki 4-5 gün gezilen yerler olarak görülüyor. Bu şekildeki bir kafa yapısıyla asla başarılı olamayız. Bizler turizm fuarlarında ilimizin tanıtımı için çaba gösteriyoruz. Katıldığımız son fuarda seyahat acenteleri ile görüşelim diye bir karar aldık. Bu kararı 5 kişi almıştık ancak 2 kişi kaldık. Üzülerek söylüyorum ki, turizm konusunda kimse üstüne düşeni yapmak istemiyor.
Çorum’un tanıtımı adına bu kentte bir dizi çekilmesi gerekiyor. Yine ilimizin birinci ligde bir futbol takımının olması lazım. Çok üst düzey bir sportif faaliyet olursa buradan Çorum büyük kazanç sağlar.
İlin yerel dinamikleri olarak çalışmalarımızı en üst düzeye çıkarmalıyız. Burada bir sitemimi de dile getireceğim. Turizm değerlendirmesinin yapıldığı böyle bir organizasyona bu işten ekmek yiyenlerin gelmesi lazımdı.”

TOPLANTIYA KATILMAYANLARA SİTEM
Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru ise davetiye gönderdikleri halde toplantıya katılmayan otel ve seyahat acentelerine sitem etti.
Turizmle ilgili değerlendirme toplantısı yapmak için bir araya geldiklerini belirten Özüdoğru, “Bu toplantı öncesinde 15 seyahat acentesi ve 15 otele davetiye gönderdik. Ayrıca telefonla da tekrar hatırlattık. Buna rağmen katılım olmadı. Turizmle ilgili fikir yürüten, projesi olanlar maalesef bireysel hareket ediyor” dedi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim