Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kadın Kolları Başkanı Gül Akay’ın eşlik ettiği ziyarette Hayri Çağır, Zeki Gül’ü Belediye Başkanlığı görevine getirilmesinden ötürü kutladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zeki Gül ise bugüne kadar tüm federasyon yetkilileriyle birlikte çalıştıklarını belirterek, bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde çalışmalar sürdüreceklerini söyledi.

Çorum’un Ankara’da güçlü bir lobiye sahip olmadığını vurgulayan Zeki Gül, “Bazı vilayetler kadar güçlü lobisi olan bir il değiliz. Bu illerimiz tanıtım konusunda güçlü bir lobi faaliyeti yürütüyor. Diğer illerde yaşayan hemşehrilerimiz; federasyonlar, dernekler ve diğer sivil toplum kuruluşları ile kendi şehirlerinin tanıtımında rol üstlenmeli. Ankara Çorum Dernekler Federasyonu bu konuda taşın altına eli koyan bir federasyon. 122 derneği tek çatı altında birleştiren bir federasyon. Bu yönüyle Ankara’da gözümüz kulağımız olması bir uç beyi gibi bizim adımıza çalışması bize güven vermektedir.” diye konuştu.

Federasyon Başkanı Hayri Çağır ise “Çorum’un kalkınması, Belediyecilik alanında çok güzel ve kalıcı hizmetler alması bizi mutlu ediyor. Hemşerilerimizi, tatillerde mutlaka memleketlerine gitmeleri için teşvik etmeye çalışıyoruz. Çorum’un tarihsel bir dokusu var. Ankara’da yaptığımız Çorum Tanıtım Günleri’nde çok büyük emekleriniz var. Bu tanıtım günleri sayesinde Ankara ile Çorum’u bir araya getiriyoruz. Bizler Ankara’daki hemşerilerimiz adına size bir kez daha teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim