ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki koridor girişimine karşı milletin birliğini, millet ile devletin birliğini, millet ile ordunun birliğini ve Türkiye’nin komşularıyla birliğinin mutlaka sağlamlaştırılması gerektiğini belirten Burhanoğlu, “Amerikancı FETÖ’nün darbe girişimini, devlet ve millet birliğiyle bozguna uğrattık. Görülmüştür ki, özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Polisimizin sağlam duruşu en değerli güvencemizdir” dedi.
ABD’nin Türk Ordusu’nun içine yerleştirdiği silahlı örgütünü kaybettiğini vurgulayan Burhanoğlu, “ABD’nin topraklarımız üzerinde “Kürdistan” adı altında ikinci bir İsrail kurma girişimi ağır darbe yemiştir. Artık hiç kimse PKK’yı gömüldüğü hendeklerden çıkartamaz ve hiç kimse FETÖ’yü Cumhuriyetimizin pençesinden kurtaramaz. Vatan bütünlüğümüz ve Cumhuriyetimiz adına büyük bir zafer kazandık. Türkiye’mizin önü açılmaktadır. Milletçe elimizde Türk bayraklarıyla sevinç ve coşku içindeyiz. Türkiye iç cephede birliğini sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.
Tüm bunlara rağmen ABD ve İsrail’in Suriye’nin kuzeyinde koridor açma iddiasından vazgeçmediklerine dikkat çeken Burhanoğlu, “Kürt Koridoru” adını verdikleri bu Amerikan koridorunun Türkiye için öncelikli tehdit olduğunu söyledi.
Vatan Partisi İl Başkanı Burhanoğlu, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“ABD’nin “Amerikan Koridoru”ndaki direncimizi kırmak için, iç cephedeki araçlarını ateşe sürmesine karşı hazır olmalıyız. Bölücü Terör Örgütü, kentlerde hendeklere gömülmüştür, ancak seçilmiş hedeflere intihar saldırılarında bulunma olanakları bütünüyle yok edilmemiştir. IŞİD ve benzeri yobaz örgütleri ise, etkili terör eylemlerinde bulunma yeteneğini korumaktadır. Kaldı ki, ABD’nin bölgemizde yeni örgütleri devreye sokma olanakları da bulunmaktadır.
Türkiye bu tehditleri, sıradan tavırlarla önleyemez. En temel mesele: İç cepheyi güçlendirmek zorundayız. Ordumuzun saygınlığını korumak, milletin Orduya güvenini pekiştirmek, şu anda Türkiye’nin birinci ihtiyacıdır.
Başta hükümet olmak üzere herkes, milletin birliğine zarar veren, ikilik yaratan, fitne ve fesat kışkırtmak isteyenlere elverişle zeminler üreten siyasetlerden ve girişimlerden kaçınmak durumundadır. Vatan bütünlüğümüz için devlet ve milletçe topyekûn mücadele, temel görevimizdir.
Bütün vatandaşlarımızı Bölücü ve Fethullahçı Teröre kesin çözüm için Devletçe ve Milletçe Topyekûn Mücadeleye ve bu amaçla hazırladığımız Millî Dayanışma Programı’nı hayata geçirmeye çağırıyoruz.” (Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim