19 Mayıs 1919’un, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından birisi olduğunu vurgulayan Karadaş ve Başaranhıncal, Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin aynı zamanda milletimiz için yeni bir başlangıç ve milli bir uyanışın sembolü olduğunu ifade ederek, açıklamanın devamında şunları dile getirdiler:

“Bağımsız, modern, çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu 29 Ekim 1923’e uzanan yolun başlangıcı olan 19 Mayıs 1919, çocuklarımıza ve gençlerimize çok iyi anlatılmalıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde sağlanan milli egemenlik, birlik ve beraberliğimizin yaşatılması ve ilelebet devam etmesi için gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Bu nedenle bu tür özel günler büyük önem taşımaktadır. Güçlü bir Türkiye yaratmanın temel koşulu, güçlü ve bağımsız ekonomidir. Güçlü ekonomi ise, özgüveni olan, iyi yetişmiş, donanımlı bir gençlik ile mümkündür. 19 Mayıs 1919’da olduğu gibi şimdi de birlik içinde tek yürek ve dimdik durmamız gereken günler yaşıyoruz. İşte 19 Mayıs 1919’da Türk milletinin birlik ve beraberliği için neler yaptığının bir kanıtıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı, yaşanan terör olaylarında bu vatan uğruna şehit düşen asker, polis ve bütün vatan evlatlarımızı şükran ve minnetle anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’ni bizden sonraki nesillere en iyi şekilde teslim etmenin en büyük görevimiz olduğunun bilinciyle, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarız.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim