Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Haseki, 7 Haziran’da üst aklın yönlendirmesiyle iktidarlarının önünün kesildiğini açıkladı.
Genel Başkan Yardımcısı Haseki, Çorum Belediyesi’nin Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlenen yemeğe katıldı. AKP Çorum Milletvekili İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AKP İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Zeki Gül, Turhan Candan ve Ahmet Yabacıoğlu, Müftü Yardımcıları Abdullah Pamuklu ve Ahmet Süzen, Memur-Sen Şube Başkanı Ahmet Saatci, Diyanet-Sen Şube Başkanı Ali Yıldız ile ilimizdeki din görevlilerinin katıldığı yemekte Özhaseki bir konuşma yaparak ülkemizin güçlenmesini istemeyen odakların 7 Haziran’da devreye girdiğini kaydetti.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda din görevlileri adına Diyanet-Sen Şube Başkanı Ali Yıldız bir konuşma yaparak kendileri bir araya getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.
Camilerin toplumsal hayatın merkezi haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Külcü ise “Camilerimizin toplumsal hayatımızın tam merkezine taşınması lazım. Hayatının her anı ile ilgilenen, inancını her anıyla ilgilenen ve müdahale edilmesi gerektiği yerde çıkan ve sözünü söyleyen, fetvasını, hükmünü veren bir Diyanet teşkilatına Türkiye’nin ihtiyacı vardı. Milletin arzusu buydu, bugün Diyanet teşkilatımız bu formata, bu noktaya ulaşmış oldu. Camilerimiz bu toprakların mührüdür dedi.
Daha sonra kürsüye gelen AKP Genel Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Özhaseki, 1994 yılının belediyeler açısından milat olduğu gibi 2002 yılının da Türkiye’ye hizmet konusunda milat olduğunu söyledi. AKP hükümetlerinin ülkeye çağ atlattığını belirten Özhaseki “2002’den beri birçok alanda refaha erildi. Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda her alanda gelmiş geçmiş hükümetlerle kıyaslandığında en başarılı hükümet geldi. Türkiye’deki askeri vesayet AKP iktidarıyla son buldu” dedi.
Yeraltına saklanan yılanların başlarına her türlü felaketi sarabilmek için ellerinden gelen her şeyi yaptığını anlatan Haseki, ülkenin gelinen noktada büyüme hızının zirve yaptığını, büyük yatırımlara imza atıldığını, güçlenmemizi istemeyen güçlerin 7 Haziran’da üst akılı devreye soktuğunu sözlerine ekledi.
Program sonunda din görevlileri adına Diyanet Sen Şube Başkanı Ali Yıldız, Başkan Külcü’ye tablo hediye etti.
(İHA)
Editör: TE Bilisim