1 Kasım seçimlerinde bir oy fazlası için gece-gündüz çalışan Milletvekili Adayı Ceylan, şimdi de sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Hayvan Pazarı’nı dolaştı. Ceylan’a burada İl Genel Meclis Üyesi Halil İbrahim Kaya, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcu, PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Başkanı Ahmet Pehlivan ve bazı partililer eşlik etti.
Köylülerle ve hayvan üreticileriyle görüşen Ahmet Sami Ceylan, partinin yeni seçim beyannamesi hakkında bilgiler vererek, 26. Dönem AKP iktidarında köylüyü çok yakından ilgilendiren gübre ve yemde KDV’nin tamamen kalkacağını belirti. Köylüyü, çiftçiyi, üreticiyi kalkındırmak, refah düzeyini artırmak için kararlı olduklarını vurgulayan Ceylan, bir ülkenin kalkınması için öncelikle köylünün kalkınması gerektiğini kaydetti. Hayvancılığın önünü açacaklarını, hayvancılığı ve yerli üretimi geliştireceklerini dile getiren Ceylan, ürünün kalitesinin ve çeşitliğinin, veriminin de artırılması için her türlü tedbirin alındığını ve alınacağını beyan etti.
1 Kasım seçimlerinin hemen ardından kaldıkları yerden yola devam edeceklerini ve ülkeyi geleceğe hazırlayacaklarını vurgulayan Ceylan, “Süt ve et üretiminde sözleşmeli model geliştireceğiz. Ürünlerini lisanslı depolarda muhafaza eden üreticilere kira desteği sağlayacağız” dedi.
Sulama yatırımlarına da ağırlık vereceklerini bildiren Ceylan, “Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek vereceğiz. Çiftçilerimize seraların modernizasyonu için faizsiz kredi sağlayacağız. Maliyeti düşürmek amacıyla seralara ticarethane elektrik fiyatı yerine sulama suyu elektrik fiyatı uygulayacağız” şeklinde konuşarak üretici köylüyü ilgilendiren projeler hakkında bilgi verdi.
Kendisinin de bir ziraat mühendisi olarak tarım ve hayvancığa uzak olmadığını, sektörün içinde olduğunu ifade eden Ceylan, sorunları elbirliği ile aşacaklarına olan inancını dile getirdi. Önce büyükbaş hayvan pazarını, sonra da küçükbaş hayvanların satıldığı bölümü gezen Ceylan, üreticinin sıkıntıları, talepleri hakkında da bilgi aldı. Hayvanları sevmeyi de ihmal etmeyen Ceylan, köylünün yakın ilgisi ile karşılaştı.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim