Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Bişkek’teki 54. Başkanlar Konseyi Toplantısı sonunda yayınlanan sonuç bildirgesinde, gri pasaportlara, OHAL nedeniyle getirilen kısıtlamaların tamamen kaldırılması istendi.

Organizaszyona desteklerinden dolayı Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na ve TİKA Başkanı Serdar Çam’a teşekkür edilen sonuç bildirgesinde, şöyle denildi:

“Günümüzde meslektaşlarımızın yurt dışı temasları bir hayli artmış, öyle ki gazeteciler aynı zamanda birer gönüllü elçi görevini üstlenmişlerdir. Bu nedenle gazetecilerin yurt dışına çıkışlarında vize kolaylığı sağlayan gri pasaportlara, OHAL nedeniyle getirilen kısıtlamalar artık tamamen kaldırılmalı, bu pasaportların geçerlilik süresi en az 2 yıl olmalı, hatta mevzuat değişikliğine gidilerek bu süre 4 veya 5 yıl gibi bir süreyi kapsamalıdır.

Aynı şekilde; meslektaşlarımızın yurt dışına çıkışları için gereken izin yazısının süresinin de, pasaportun geçerlilik süresi ile aynı olması sağlanmalıdır. Her seferinde meslektaşlarımızdan tekrar tekrar izin yazısı talep edilmesi gibi bürokrasiyi de yoran bu yöntemden mutlaka vaz geçilmelidir.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim