Öğrenciler adına konuşan Osman Ömer Orta, Suriye Savaşı’nda yıkım, can kayıpları ve acıların 6. Yılını doldurmak üzere olduğunu ifade etti. Çatışmalar devam ederken mabetler, meskenler, işyerleri ve diğer binaların çöktüğünü, tarihin izlerinin silindiğini ve şehirlerin tanınmaz hale geldiğini belirten Orta, diğer taraftan milyonlarca insanın yerini, yurdunu terk ettiğini, başkalarının vicdanına sığındığını ve tüm dünyanın gözü önünde çaresizliğe terk edildiğini vurguladı.

Suriye savaşının son bir haftadır yeniden Halep’i vurduğunu anlatan Orta, Halep’te çatışmaların yaşandığı her bölgede olduğu gibi yine sivillerin ve çocukların mağdur olduğunu kaydetti. “Biz bu savaşın altı yıldır sürmesinin barış tesis edilemediği için değil edilmediği için olduğuna inanıyoruz.

Çünkü ortada Suriye’yi mümkün mertebe insansızlaştırma, Suriye halkını birbirine düşürme ve Suriye’yi parçalama projesi var” diyen Osman Ömer Orta, bu projeyi görmeden Suriye ile ilgili söylenecek her sözün boş olduğunu söyledi. Orta, “İşgaller nedeniyle tüm dünyada ABD karşıtı tepkiler ve gösteriler artınca ABD’nin, İslam ülkelerinde taşeron örgütler yoluyla B planını uygulamaya koyduğunu anlatan Orta, “bugün herkes Afganistan’ın niye işgal edildiğini biliyor. Afganistan, “demokrasi, insan hakları ve özgürlük” terennümleri eşliğinde zengin yeraltı kaynaklarını yağmalamak için işgal edilmiştir.

Bugün herkes biliyor ki Irak, Irak halkını Saddam’dan kurtarmak için değil, Irak’ı bölmek, parçalamak için işgal edilmiştir. Bugün herkes biliyor ki Libya, Libya halkını Kaddafi’den kurtarmak için değil, Libya’yı bölmek parçalamak için işgal edilmiştir. ABD, Bağdat’a bombalar yağdırırken, bir milyon Müslüman’ı şehit ederken, insanları maniple etmek, kandırmak, yıkım ve yağmayı örtbas etmek için gece gündüz petrole bulanmış bir karabatak göstermiş değil miydi.

Bugün de aynı şey yapılıyor. Gerçekler bir şekilde saptırılıyor. Bizim vicdanımızın, bizim merhametimizin, bizim kardeşliğimizin gücünü biliyorlar ve bizi maniple etmeye çalışıyorlar. Suriye’de olup biten Suriye’yi Esat’tan kurtarma değil, Suriye’yi bölme ve parçalama senaryosunun işletilmesidir.

Bunu görmek lazım, bunu anlamak lazım” dedi.

Orta, bütün bu süreçte yapılması gerekenin, İslam ülkelerinin yöneticilerinin birlikteliğinin tesis edilmesi olduğunu, 2001’den bu zamana adım adım işletilen Büyük Ortadoğu Projesi karşısında hamasetle bir yere varılmadığının görülmesi gerektiğini vurguladı.

Sıranın Türkiye’ye gelmemesi için siyonizmin oyunlarının görülmesi gerektiğini belirten Orta, çözümün İslam birliğinde olduğunu ifade etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim