Önceki gün gazetemizi ziyaret ederek Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar’la görüşen Adnan Türkoğlu, Çorum’un kaderini değiştirecek olan otomotiv fabrikası girişimine güçlü biçimde destek vererek, “Bu uğurda üzerime ne düşerse sonuna kadar yapmaya hazırım. Çorum’a tek bir çivi çakana minnet duydum ve duymaya devam ediyorum. Ama bu, herhangi bir yatırım değil, Çorum’a bir Çorum daha ekleyecek çapta bir yatırım. Onun için, Çorum’un bir evlâdı olarak yapmayacağım şey yok.” ifadesini kullandı.

ÇORUM HABER’in önemle altını çizdiği gibi, Marmara Bölgesi’nde toplanmış olan otomotiv sanayiinin Anadolu’nun ortasına, kuzey-güney ve doğu-batı akslarının kesişme noktası olan Çorum’a kaydırılmasının, kalkınma açısından çok önemli bir tercih olacağına da dikkat çeken Adnan Türkoğlu, şu görüşleri dile getirdi:

“Çorum’un sahip olduğu sanayi altyapısını, girişimci ruhunu ve coğrafi önemini, başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere, ülkemizi yönetenlere çok iyi anlatmak gerekiyor. Alman Hükümeti ve Volkswagen firması nezdinde yapılacak girişimlerde de Çorum’un tercih edilmesini sağlayacak argümanların açık açık ortaya konulmasına ihtiyaç var. Bu ise, önce güçbirliği ile, sonra da çok iyi bir hazırlıkla mümkün olabilir. Yapılan açıklamaların samimiyetinden şüphe etmiyorum, ama sözde kalmasından endişe ettiğim için uyarı görevimi yapmak istiyorum.”

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim