Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Konferansın açış konuşmasını Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan yaptı. “Medeniyet Konuşmaları” kapsamında düzenlenen konferansların geneli hakkında bilgi veren Candan, “7 güzel adamdan bir yetiştiren adam olarak bilinen Rasim Özdenören, Başbakanımızın baş danışmanı Süleyman Seyfi Öğün,tasavvuf araştırmalarıyla tanıdığımız Ekrem Demirli, siyaset bilimci Mehmet Naci Bostancı, aile, kadın ve medeniyet konusundaki yazılarıyla tanıdığımız Cihan Alper, Metin Karabaşoğlu, bu konferanslar dizisinin devamını oluşturacaklar.” dedi.
Candan’ın konuşmasının ardından kürsüye İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Görgün, çıktı. Görgün, konuşmasında “Geleceğe Umutlu Bakmak, Medeniyetin Terimi ve Kavramı, Medeniyet Nedir?” gibi konuları işledi.
Dünyadaki bütün silahların kullanıldığı varsayılırsa muhtemelen yer kürede canlı kalmayacağını belirten Görgün, “Şuanda öyle bir insanlık var ki; Eline pimi çekilmiş bir el bombasını almış, ‘İstersem kendi kendimi patlatabilirim’ diyor. Bu insanların akıl sağlığının yer olduğunu söyleyebilir misiniz? Dünyamızda esaslı sorunlar var.” şeklinde konuştu.
Konferans sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Görgün’e teşekkür plaketi takdim etti.
(Elif Suar TURALI)
Editör: TE Bilisim