Kendisinin eşiyle birlikte her akşam bir ihtiyaç sahibi aileyi ziyaret ettiğini kaydeden Gül, “Yanımda şoför de olmuyor. Bunu açıklamak durumunda olduğum için üzülüyorum. Bir aileye gittik. Anne-baba vefat etmiş. 9 çocuk ve bir yaşlı adam var. Bir başka evde evin beyi savaşta ölmüş. Orada da ayaklarında çorabı bile olmayan 6 çocuk var. Biz tabi ki Çorumlu ihtiyaç sahiplerine yetişiyoruz. Sosyal doku çalışmasında 25 bin aileye ulaştık. İhtiyaç sahibi insanlarda önceliğimiz Çorumlular. Ancak bir kimseye ‘sen nereden geldin’ demeden tespit ettiğimiz herkese ulaşmak zorundayız. Bırakın insanı, yolda gördüğümüz kediye-köpeğe dahi yardım ediyoruz” şeklinde konuştu.

“SEYYAR SATICILARIN DA RUHSATI YOK”

Mültecilerin işyeri açmasıyla ilgili olarak da Yılmaz’a yanıt veren Başkan Gül, “Ruhsatı olmayan kim olursa olsun kesinlikle izin vermeyiz. Seyyar satıcıların da hiçbirinin ruhsatı yok. Elbette kanun, nizam, yönetmelik çerçevesinde ruhsatı olmayan herkesle ilgili kanuna uygun hareket etmelerini isteriz.

Parklarda Arapça tabelalarla ilgili eleştirileri ise haklı buluyorum. Park-bahçelerde tüm tabelalar önce Türkçe, sonra Arapça olabilir” diye konuştu. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim