MHP’de belediye başkanlığı, il genel ve belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvuruları devam ediyor.

Parti binasında MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan ve çok sayıda partilinin katılımı ile bir basın toplantısı düzenleyen Ahmet Şahinbaş, MHP’den Çorum Belediyesi’ne aday olduğunu açıkladı.

Dünyanın merkezi Hititlerin başkenti Çorum belediyesinin kurulduğu 1876 yılından bu güne kadar görev yapan tüm belediye başkanlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ahmet Şahinbaş, “Lâkin şunu da artık net bir şekilde ifade etmek isterim ki, görev sırası artık Milliyetçi Hareket Partisindedir” dedi.

Belediye başkanı seçildiği takdirde ilk icraatının Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) efendimizin ‘Rüşveti alanda verende melundur’ hadisi şerifini belediye binasına asmak olduğunu belirten Ahmet Şahinbaş, konuşmasının devamında belediye başkanı olduğu takdirde yapacağı bazı projeleri şöyle sıraladı:

“Ülkemizdeki israfın afaki boyutlara ulaştığının üzülerek ifade etmeliyim ki hepimiz farkındayız. Buna nazaran; fabrika, kafeterya ve lokanta gibi işletmelerin gıda atıkları toplanacak kuracağımız tesisimizce gübreye dönüştürerek çiftçilerimize ücretsiz dağıtacağız böylece büyük bir israfı da milletimizin menfaatine dönüştüreceğiz.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı genel merkezince başlatılan sepette ekmek projesi tüm çorum kapsamında yapılarak herkes evine ekmeğini götürecek.

Her hafta belirleyeceğiniz bir günde ve her hafta ayrı bir mahallemizde halk günleri düzenleyeceğiz ve problemleri yerinde çözeceğiz. Mahalle ayrımı gözetmeksizin Çorum'un en ücra köşelerine kadar eşit hizmet dağıtacağız.

Belediye koordinasyon merkezleri kuracağız hemşerilerimizin görüşlerini düşüncelerini ve projelerini uzman bir ekiple değerlendireceğiz.

Esnafımız ve tüm çorum halkımıza yönelik destek amaçlı belediye meclisimizin uygun göreceği şekilde ilan reklam vergisi çevre temizlik vergisi işgaliye ücretleri ve su faturalarında indirime gideceğiz.

Gençlerimizi uzman spor koçları eşliğinde dünya standartlarına uygun donanımlara sahip spor merkezlerinde Çorumlumuzu ve ülkemizi ulusal ve Uluslar Arası turnuvalarda temsil edecekleri standartlara ulaştırmak için e Spor merkezleri kuracağız.

Halkımıza doğrudan sorup oylama yapılabilecek e-katılım sistemi hazırlayacağız.

Yerli yabancı turistler için Çorum'un tarihi yapılarının daha sistemli ziyaret edilebileceği zengin bir gezi Rotası ve rehberi oluşturacağız.

Çorum Kalesi içine tarihimize uygun antik bir kent inşa edeceğiz.

Çıktığımız bu yolda derdimiz bir acımız bir neşemiz bir yolumuz bir sevdamız Türkiye sevdamız Çorum olsun Allah yardımcımız gazamız mübarek olsun.

12 yıllık siyasi geçmişim de merhum Alparslan Türkeş'in (Başbuğ'un) gösterdiği yoldan, partimden, davamdan ve liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin çizgisinden sapmadım.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim