Gönül Elçileri Projesi kapsamında koruyucu aile hizmeti ve kadın ve güçlenme hakkında Alaca’da bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Emniyet Müdürü Murat Kolcu’nun eşi Fatma Kolcu, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve eşi Gülden Kurtyemez, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Türcay Aksoy ile kurum temsilcileri katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koruyucu aile biriminde sosyolog olarak görev yapan Ebru Özden’in sunumu ile başlayan programda kurum psikoloğu Semanur Pehlivan tarafından ilimizde uygulanan çeşitli koruyucu aile hizmet modelleri ile kadın istihdamına yönelik mesleki eğitim projesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Pehlivan, 53 koruyucu aile yanında 66 çocuğun koruyucu aile hizmetinden yararlandığını belirterek, kurum bünyesindeki diğer çocukların da koruyucu ailelerine kavuşturulmalarının hedeflendiğini bildirdi.

İŞKUR, Halk Eğitim Merkezleri ve Kadın Kültür Merkezleri’nde kadınların beceri kazanmalarına ve istihdamına yönelik yaklaşık 40 farklı alanda kurslar açıldığını kaydeden Pehlivan, kurum aracılığı ile bu kurslara katılım sağlanabileceğini ifade etti.

Program Aile Eğitim Formatörü Ahmet Yakut’un aile eğitim programı tanıtım sunumunu gerçekleştirmesi ile sona erdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim