Sevgi Evleri’nde kalan çocukların yeteneklerini ve hünerlerini sergilediği programa katılım çok yoğun oldu.
Programa; TBMM İdare Amiri ve AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu, Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer, Devlet Tiyatrosu Müdürü İbrahim Yıldız, AKP İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, AKP Çorum 3. Sıra Milletvekili Adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunası ile başlayan programda Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdiresi Zeliha Uzun bir konuşma yaptı.
Toplumun dezavantajlı guruplarının problemlerine etkin çözümler üretmeyi ve hizmet kalitesini iyileştirmeyi amaçladıklarını belirten Uzun, “Hedefimiz, çocuklarımızın yaşam hakkını korumak ve fiziki ihtiyaçlarını karşılamanın yanında devlete ve millete faydalı bir fert olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bunun için; örf, adet, inanç ve milli değerlere sahip, kendisine güvenen, insan sevgisi ve saygısıyla dolu bireyler yetiştirmek en büyük gayemiz olmuştur” dedi.
Aralarında miniklerin de bulunduğu gençler daha sonra, ‘Türk büyükleri’ isimli bir müzikal gösteri sundu. Yetenekleri ile davetlilerin büyük beğenisini toplayan gençler, tiyatro oyunu ve halkoyunları gösterisi ile unutulmaz bir akşam yaşattı.
AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu ile Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, programın sonunda Sevgi Evleri’nde kalan gençlere hediyeler verdi.



(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim