Tüm kadrolar için yapılacak sınavların sözlü mülakat şartı getirilmesinin torpil ve adam kayırmaca olduğunu dile getirerek kamuda adalet ve liyakat ilkelerinin derinden sarsılmaya devam ettiğine dikkat çeken Gök, “Dillerinden Hz. Ömer adaletini düşürmeyenler şeytan işlerine kalkışıyor. Milli birlik ve beraberlik ruhunu koruyalım diye ortalıkta gezenler kamuda hakkı, hukuku, birliği ve dirliği yerle bir ediyor” dedi.
Bunun son örneğinin yönetmelik değişikliği ile yaşandığını ifade eden Mehmet Fatih Gök, başarı puanının 70’den 60’a indirildiğini, 12 Şubat 2017’de Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı sınavlarda da bu değişikliklerin uygulanacağını açıkladı.
Kamuda sözlü sınavın torpil ve hak edenin değil kendi istediği kadroları yerleştirmenin yöntemi olduğunu söyleyen Gök, “Bu yöntem kul hakkı yemenin resmi mevzuatta yer alan yöntemidir. Kamuda sözlü sınav olup ta adaletle karar verildiği, objektif kriterlerin esas alındığı bir tane bile sınavı tarih daha yazmamıştır. En son Sağlık Bakanlığı’nın şube müdürlüğü kadrosu ile ilgili olarak yaptığı sözlü sınav sonucunda yazılı sınavın Türkiye birincisinin sözlü sınavda başarısız sayılarak elendiğini hatırlıyor ve kaygılanıyoruz.
Bu kadrolar için yıllarca bekleyen insanların umutlarını sözlü sınavlarla birkaç kişinin iki dudağı arasında bırakarak onların iradesini de ahbap çavuş ilişkisine, siyasetçiye, referans mektuplarına teslim etmek herşeyden önce devlete ve kamuya olan inancı derinden sarsacak, kamu çalışanları arasında huzur ve çalışma barışı yok olacaktır. İptali içinde en kısa sürede hukuki süreci başlatacağımız bu düzenlemenin kabul edilebilecek bir hali yoktur. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi için acil çağrı yapıyor ve bu rezaleti sonlandırın diyoruz” dedi.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim