Hastanede hasta ve çalışan memnuniyetini artırmak amacıyla bir dizi çalışma ve yenilik yapıldı.
Hastane Bilgi Yönetim firmasının değişmesiyle birlikte entegre edilen KİOSK sistemi ile hastalar artık girişte kayıt almak için beklemekten kurtuldu.
KİOSK sistemi ile muayene veya kontrole gelen vatandaşlar TC Kimlik Numarasını yazarak istediği doktordan 15-20 saniye gibi kısa bir sürede kayıt alabilir hale geldi. Böylece eski sistemde yaşanan ve hastaların kayıt yaptırmak için uzun bekleyişlerinin önüne geçilmiş oldu.
Hastanedeki Enjeksiyon Odası daha önceden acil poliklinik odasının karşısında bulunuyordu. Burada muayene için bekleyen hastalarla karışıyor yoğunluk fazlalaşıyordu.
Bunu önlemek için yalnızca enjeksiyon amacıyla gelen hastalar, acilin giriş kısmına alınarak burada oluşan kalabalık azaltıldı. Enjeksiyon için gelen hastaların bekletilmeden tedavisi sağlandı. Enjeksiyon odası yeniden dizayn edilerek, daha ergonomik hale getirildi ve tıbbi atıkların daha kolay bir şekilde toplanması sağlandı. Böylece kesici ve delici alet yaralanmaları olayının azaltılması sağlandı. Acil girişinde daha önceden sedye ve tekerlekli sandalye için bulunan alana koltuklar konularak bekleyen hastaların oturması sağlandı.
Acil servisteki hasta ve çalışan güvenliği adına güvenlik kontrol noktası yeniden düzenlendi. Burada 24 saat sürekli güvenlik görevlisi konumlandırıldı ve sürekli kamera kayıtları ile takipler yapılarak, acil girişi daha güvenli hale getirildi.
Daha önceden personel dinlenme odası acil poliklinikle iç içe bulunuyordu. Dolayısıyla çalışan açısından ve hastalar açısından olumsuz bir görüntü mevcuttu. Personel dinlenme odası acil ortamından daha uzak bir yere taşınarak, çalışan memnuniyeti sağlandı.
Hastanede gözlem odası küçüktü burada sağlık personeli yerin darlığından dolayı sürekli konumlandırılamıyordu. İl Çevre Müdürlüğünün onayı alınarak, mühendislerin değerlendirmesi ile üç oda birleştirilerek büyük bir gözlem alanı oluşturuldu.
Bu alanda sürekli olarak en az iki sağlık personeli olacak şekilde görevlendirme yapıldı. Böylece daha güvenilir ve sağlıklı bir şekilde hastaların takip ve tedavileri sağlandı. Acil poliklinik odası yeniden düzenlenerek, daha ergonomik hale getirildi. Nöbetçi hekim için ayrılan dinlenme odası önceden acil polikliniğinden oldukça uzakta bulunuyordu. Bu durum acil duruma müdahale de zorluklara yol açıyordu. Doktor dinlenme odası acil polikliniğine yakın bir konuma getirildi. Önceden kan alma odası, idrar laboratuarı ve hemogram cihazı aynı alanda bulunuyor, kalite standartları, hasta ve çalışan memnuniyeti açısından olumsuzluklar içeriyordu.
Kan alma odası, poliklinik katına taşındı. Kan alma koltuğu sayısı artırıldı, daha aydınlık, daha modern ve daha ergonomik hale getirildi. İdrar laboratuarı ve hemotoloji laboratuarları ayrıldı. Hasta ziyaretleri acil servisten girilerek birçok koridordan geçildikten sonra yapılıyordu. Acil girişinden ziyaret kaldırıldı. Direkt olarak yataklı kısımdan ziyaret imkânı sağlandı. Burada 24 saat güvenlik görevlisi bulundurularak, hasta ve çalışan güvenliği ile memnuniyeti sağlandı.
Daha önceden 1. katta servis hastaları ile yan yana bulunan sanayi tipi bulaşık makinesi. (uzunluğu 5.5 metre) hastaları buhar ve sesi ile rahatsız ediyordu. Bulaşık makinesinin bulunduğu odanın önü kirli bir görünüme sahipti. Bulaşık makinesi mutfak katında bulunan koridor ve küçük bir deponun birleştirilmesi ile oluşturulan yeni bir odaya taşındı. Böylece hem mutfak daraltılmadı hem de 1. kat klinik servisinde olmaması gereken bulaşık makinesi taşınarak bu olumsuz görüntü düzeltildi.
Daha önceden bodrum katında morga çok yakın konumda bulunan mescit, hastalar ve personel açısından ürkütücü bulunuyordu. Bulaşık makinesinden boşalan 1. Katta yer alan oda düzenlenerek modern bir mescit yapıldı. Çalışan ve hasta memnuniyeti sağlandı.
Teknolojik olarak kendini yenileyen hastane, 10 Mart 2016 tarihinden itibaren dijital röntgen çekim cihazını da hizmete sundu. Bu sayede röntgen çekim oda sayısı üçe çıkararak hastaların çekim için bekleme ve sonuç alma süreleri azaltıldı.
Dijital röntgenin en önemli özelliği bir önceki nesil röntgen çekimlerinde kullanılan kasetlere artık ihtiyaç duyulmaması, üzerindeki dedektörler sayesinde çok yüksek kalitedeki görüntüyü çok düşük radyasyonla çekmesi ve alınan görüntüleri hızlı bir şekilde doktora göndermesidir.
Hatta hasta daha röntgen çekim odasından çıkmadan doktoru görüntüye bakabilmekte. Bu sayede düzenli ve sorunsuz bir iş akışı ile hizmet kalitesi artırılmış oldu.
Yapılan bütün röntgen çekimlerinin görüntüleri dijitalize olarak bilgisayar ortamında saklanırken, pacs sistemi sayesinde polikliniklere gönderilmekte ve dileyen hastalara sonucu CD ortamında veriliyor.




(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim