Çorum’da da binlerce yabancıya ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Vali Kılıç, “Halkımızın misafirlerimize gösterdiği anlayış ve olumlu yaklaşımlar milli duyarlılığımızın, misafirperverliğimizin ve insani duygularımızın bir göstergesidir. Biz Mevlana'nın torunlarıyız, Anadolu toprakları da herkesi bağrında besleyecek ve büyütecek kadar geniştir” dedi.

18 Aralık’ın Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak 2000 yılında “Uluslararası Göçmenler Günü” olarak kabul edildiğini anımsatan Kılıç, “Her yıl 18 Aralık’ta kutlanan Uluslararası Göçmenler Günü? dünya çapında göçmenler ve yerinden edilmiş insanların yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en önemli göç noktalarından biri üzerinde yer alan ülkemizin coğrafi ve stratejik konumu sebebiyle tarih boyunca göç hareketlerinin nihai durağı olduğunu belirten Kılıç, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Son yıllarda bir yandan artan ekonomik gücümüz ve istikrarımız bir çekim unsuru oluştururken, diğer yandan yer aldığımız coğrafi bölgede devam eden siyasi istikrarsızlıklar, ülkemize yönelik göçü teşvik eden bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır.

Şehrimizde binlerce yabancıya ev sahipliği yapmaktayız. Halkımızın misafirlerimize gösterdiği anlayış ve olumlu yaklaşımlar milli duyarlılığımızın, misafirperverliğimizin ve insani duygularımızın bir göstergesidir. Biz Mevlana'nın torunlarıyız, Anadolu toprakları da herkesi bağrında besleyecek ve büyütecek kadar geniştir.

Bu vesile ile barış ve huzurun hakim olduğu, savaş, terör ve zulmün son bulduğu herkesin kendi yurdunda hür ve özgür yaşadığı bir dünya için sorumluluklarımızın olduğunu ifade ederek, ülkemizde ve dünyanın her yerinde ana vatanından kopup çeşitli sebeplerle başka memleketlere göç etmek zorunda kalmış göçmenlerin 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nü içtenlikle kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim