Toplantıya İl Başkanı Av. Bekir Çetin, İl Başkan Yardımcısı Ali Fatih Göktuğ, MHP Milletvekili Adayları Prof. Dr. Vahit Doğan, Aybüke Topçubaşı Ekici, Fatih Özcan ve Muhsin Kocasaraç, katılırken toplantıda konuşan MHP İl Başkanı Av. Bekir Çetin, resmiyetten uzak olarak basın mensupları ile bir araya gelmek istediklerini kaydederek, katılanlara teşekkür etti.
MHP 3. Sıra Milletvekili adayı Fatih Özcan da yaptığı konuşmada MHP 1. Sıra milletvekili adayı Prof.Dr. Vahit Doğan’ın önemli bir değer olduğunu ve Çorum’un bakan hasretini giderecek isim olduğunu belirterek, “Çorumluların sürekli diğer illerin aldığı yatırımları biz alamadık şeklinde serzenişleri var. Bunun nedeni 2002 yılından beri 4 milletvekili çıkarmış iktidar partisidir. Vahit Doğan, Çorum için bir değerdir. Çorum’un Vahit Hoca’ya sahip çıkması lazım. Egolarını tamamen ayaklar altına almış pırıl pırıl bir insan. Çorum halkı niye bizim de bir bakanımız yok diye bundan sonra serzenişte bulunmamalı. İşte Milliyetçi Hareket Partisi size bakan getirdi. Bakanınıza sahip çıkın. Samimiyetimle söylüyorum, benim partimden milletvekili adayı olduğu içinde gurur duyuyorum. Adaylar olarak gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Hocamın vekil seçilmesi halinde Çorum halkı bir bakan kazanacaktır. Ülkemizin hukuk alanında yetiştirdiği ilk 3 bilim adamından birisidir” diye konuştu.
Kendisine yöneltilen soruları cevaplayan MHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof.Dr. Vahit Doğan da Çorum’un en büyük problemleri arasında göç sorununun geldiğini ifade etti. İstatistiklere göre Çorum’daki işsiz oranının diğer illere göre düşük olduğunun belirtildiğini kaydeden Doğan, Çorum’un göç verdiğini ve Ankara’da bir Çorum oluşturacak kadar Çorumlu bulunduğunu anlatarak, ilde istihdam yaratacak yatırımlar oluşmasını sağlayarak göçün önüne geçilebileceğini ifade etti. Uzun zamandır Çorum’a yatırım yapılmadığını ve vekillerin küçük bir çaba ile Çorum’a istihdam sağlayacak yatırımlar kazandırabileceklerini vurgulayan Prof.Dr. Vahit Doğan, “İnsanların doğdukları yerde doyabilmeleridir. Bunun için Çorum’da istihdam alanlarının artırılması gerekir. Çorum’da yatırım yok. AKP milletvekili adayları yaptıkları yatırımların 13 yıl içinde 8.5 milyar dolar olduğunu deklare ettiler. Yatırım diye ortaya çıkardıkları şeyler köylere kanalizasyon, parke taşının döşenmesi, okulların tamir edilmesi, adliye binası gibi istihdama katkısı sıfır olan hizmete yönelik yatırımlardan bahsettiler. Benim yatırımdan kastettiğim Çorum’un en büyük problemi olan göçün durabilmesi için istihdama katlı sağlayacak nitelikte yatırımlar. Devlet İstatistik Enstitüsü’nün verilerine dayanılarak diyorlar ki; Çorum’da işsizlik oranı Türkiye’deki ortalamasının altında. Ankara’da bir Çorum olduğunu düşündüğümüzde Çorum’da seçmen sayısı 390 bin. Ankara’da Çorumlu seçmen sayısı 400 bin üzerinde.
İşsiz olanlar Ankara’ya, İstanbul’a başka illere göçüyor. Öncelikle istihdam yaratacak sanayicimize yönelik alt yapı desteği sağlamaktır. Devlet sanayicinin alt destek verecek ki, Çorumlu sanayici özel sektör yatırımlarını artırabilsin, çoğaltabilsin ve Çorum’dan göç dursun. Bu şekilde devam ettiği müddetçe Çorum’un milletvekili sayısı 3’e düşebilir. Göçün durdurabilmesinin en basit gerekçesi. Allah kısmet eder meclise gidersek, hedefim Çorum’da göçün durmasına yönelik çalışmalar yapmak. Bu bağlamda esas itibariyle üzerinde durduğum nokta istihdam yaratıcı yatırımların artırılması için gerekli alt yapının hazırlanması ve Çorum’da istihdam alanlarının açılması” dedi.
AKP yöneticilerinin yaptığı açıklamalara bakıldığında koalisyona izin verilmeyeceği ve AKP tek başına iktidar olana kadar seçimlerin devam edeceğinin görülebildiğini söyleyen Vahit Doğan, AKP’nin tek başına iktidar olamayacağını anlamasının zamanını geldiğini dile getirdi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim