Bahabey Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir grup esnaf ve vatandaşlar konuyla ilgili olarak biraraya gelerek ÇORUM HABER’e açıklamalarda bulundular. Bahabey Caddesi üzerinde orta röfüjlerde elektrik aydınlatma ve sulama çalışması yapıldığını belirten vatandaşlar çalışmalar kapsamında Belediye tarafından özellikle Özdoğanlar Kavşağı ve çevresinde tretuar çalışması da yapıldığını dile getirdiler.
Bahabey Caddesi’nin Cengiz Topel Caddesi ile kesiştiği Özdoğanlar Kavşağı’nda yapılan genişletme çalışmasına da dikkat çeken vatandaşlar kavşağın büyütülmesi nedeniyle yolun daraltıldığını, seyir halindeki araçların kavşaktan geçişte eğimden dolayı sıkıntı yaşadığını, yapılan teknik hatanın ileride kazalara davetiye çıkarabileceğini söylediler.
Özellikle Bahabey Caddesi üzerinden gelerek çeşitli yönlere dönüş yapan otobüs ve büyük araçların kavşaktan birkaç manevra yapmadan dönemediğini açıklayan emekli öğretmen Köksal Köse, kavşağın park olmadığını, bu kadar büyük yapılması nedeniyle iki aracın yan yana dönüş yapamadığını, bunun dönüşlerde yığılmalara yol açabileceğini ifade etti.
Görüşlerini dile getiren CHP eski İl Başkanı ve eski Belediye Meclis Üyesi Gazi Özkubat da kavşaktaki genişlemenin bu kadar büyük olmasının sakıncaları olabileceğini ifade ederek Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün de bu durumu görmesi halinde bu çalışmanın doğru olmadığını düşüneceğine inandığını vurguladı.
Öte yandan kavşak büyüklüklerinin aynı şekilde Ata Caddesi Polis Lojmanları ve Eskiekin yolu göbeğinde, Rüstem Eren Parkı’nın Mimar Sinan’a dönüşü sağlayan göbekte de gereğinden fazla büyük yapıldığı ve buralarda da sorunların yaşandığı vatandaşlar tarafından iletildi.




(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim