İlk olarak İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak’ı ziyaret eden heyet, yürütülen projeler ve Glutensiz Şefin çalışmaları hakkında istişare yaptı. Dernek Başkanı Fatma Müjgan Demir, “Bu güzel ve verimli projenin ilimize kazandırılmasına katkılarından dolayı başta İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak olmak üzere tüm müdürlük çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Glutensiz mutfak kurulmasını sağlayan ve Türkiye’de bir ilke imza attığımız bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Glutensiz yiyecek imalatının en önemli hocasını Doğu Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nden eğitim vermek üzere ilimize gelmesini sağladık. Glutensiz Şef Süleyman Engin’e de bizim projemize iştirak ettiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Glutensiz Şef Süleyman Engin ise Çorum’a gelmekten ve kendisine karşı gösterilen büyük ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu, çok faydalı ve başarılı bir proje yürütüldüğünü ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.

Devamında İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan’ı makamında ziyaret Çölyak heyeti, burada da projeleri hakkında Arslan’a bilgi verdi.

Çölyak heyetinin son durağı ilimizin tanınmış işadamlarından Koloğlu Petrol sahibi ve çölyaklı yakını olan İhsan Kol oldu.

Glutensiz mutfak, çölyaklıların sorunları ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulunulan ziyaret hakkında İhsan Kol, “Dünyanın en iyi Glutensiz Şefi Süleyman Engin; Çorum Çölyak Derneği öncülüğünde kurulan “Glutensiz Mutfakta” eğitimlere katılarak Çorumlulara büyük bir hizmet vermektedir. Ayrıca Türkiye’de yaşayan bütün glutensiz beslenen bireylere, nefis lezzetler üretmek için hazırlanan programlarda bilgilerini paylaşarak mükemmel, lezzetli glutensiz ürünler üretilmesine destek olmaktadır. Glutensiz Şefimiz Süleyman Engin’e ve hiç bir emeğini esirgemeyen Çorum Çölyak Derneği Yönetim Kurulu’na sonsuz teşekkürlerimizi sunarım” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim