Çorum Çölyak Derneği’nin hazırladığı ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün onayladığı “Glutensiz Mutfak Uygulamaları”  Projesinin kabul protokolü imzalandı.

 İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak ve Çorum Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir’in imzaladığı ve Çorum Valiliği tarafından onaylanan protokole göre  proje 2 Ekim 2020’de başlayacak ve 30 Mart 2021’de sonlanacak. Proje kapsamında 30 kursiyere 10’ar kişilik gruplar halinde 3 ay süre boyunca glütensiz yiyecek yapımı hakkında, uzman kişiler tarafından eğitim verilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Dernek Başkanı Fatma Müjgan Demir; “Çok şükür bir projemizin daha onaylanmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Daha önce uyguladığımız ve tüm Türkiye’de örnek olan  “Glutensiz Üret Sağlıklı Tüket” projemizin devamı niteliğindeki bu projede 30 üyeye glütensiz yiyecek yapım kursları verilecek.  Önceki projemiz kapsamında derneğimiz bünyesinde kurulan  “Glutensiz Mutfak”  bu projenin uygulama alanı olacak. Eğitimler sırasında kullanacağımız materyaller, mutfağımızın eksikleri ve uzmanlarımızın tüm masraflarının karşılanacağı bu projeyi onaylayan Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkililerine ve bize rehberlik eden İl Müdürümüz Mustafa Bayrak ve personeline de çok teşekkür ediyoruz. Daha nice projelerde halkımızın sağlığı için birlikte çalışmayı ümit ediyoruz ve dernek üyelerimize müjdeler olsun diyoruz” dedi.

Proje’nin hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak ise Çorum Çölyak Derneği’nin başarılı çalışmalarına bir yenisini daha kattığını belirterek bu hizmetin Çorumlulara hayırlı olması dileğinde bulundu.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim