Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu’nun ortaklaşa düzenlediği “Girişimciyim Uçuyorum” etkinlikleri çerçevesinde TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Elvan Can Çabuk, Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programı öğrencilerine bir konferans verdi.
TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Çabuk, sunumunda girişimcilik nedir, girişimci kimdir, iş hayatında başarılı olmanın yolları nelerdir, reel iş hayatı için gerekli donanımların kazanılabilmesinde okul-sektör işbirliğine dayalı bu tür uygulamalı eğitimlerin yeri ve önemi nedir gibi konulara değindi.
Çabuk, konuşmasında sık sık iş dünyasından tecrübe örneklerine başvurarak yaptığı sunumunu, reel sektör ve sektör temsilcileriyle-üniversite işbirliğine dayanan, özelliklede ara eleman yetiştirmesi açısından ayrıca da bir önem taşıyan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile bu tür etkinlikler düzenlemekten çok mutlu olduklarını ifade etti. Bu bağlamda söz konusu işbirliğinin sağlanmasında katkılarından dolayı Sosyal bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık’a teşekkürlerini sunarak, öğrencilerin girişimcilik ruhunu kazanması için SBMYO ile birlikte İl Genç Girişimciler Kurulu olarak her türlü çalışmaya hazır olduklarını kaydetti.
Konferansta yer alan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakaş’da bu eğitim-öğretim sezonunda reel sektör temsilcilerinin bilgi ve tecrübe birikimlerinin okulumuza, hocalarımızın ve öğrencilerimizin de bir takım saha çalışmaları ve pratikleri yapabilmesi için iş dünyasına taşınması amacıyla iki yönlü bir iş birliğini gerçekleştirmeye çalışacaklarını ifade etti.
Bu programın yapılan bu tür etkinliklerden sadece bir tanesi olduğunun altını çizen Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Karakaş, sunumundan dolayı TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Çabuk’a, Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programı Öğretim Görevlileri ve öğrencilerine, bütün bu etkinliklerin planlanması ve gerçekleştirilmesinde katkılarından dolayı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık’a teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim