Yüksekokul konferans salonunda düzenlenen tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşması için kürsüye gelen Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, girişimciliğin üniversite olarak çok önemsedikleri bir konu olduğunu belirtti.

İlçede 60 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini ifade eden Karacif, “İlçemizde bundan önce yaklaşık 60 kişiye iki farklı programla girişimcilik eğitimleri verildi. Bizde başkanımızdan ve KOSGEB’ten rica ettik, öğrencilerimizin bu imkandan faydalanabilmesi için böyle bir eğitimi bizler için düzenlediler. Girişimcilik üniversite olarak çok önemsediğimiz bir konu. Girişimci üniversite olmak istiyoruz Hitit Üniversitesi olarak ders müfredatlarımıza ‘girişimcilik’ dersini ekledik. Bazı bölümlerde zorunlu ders olarak bazı bölümlerde seçmeli ders olarak. Bugün fakültelerimizde bu dersi alan öğrencilerimiz KOSGEB’le protokolümüz var bu sertifikayı alabiliyorlar zaten Çorum’da. Ama 2 yıllık meslek yüksekokullarında bu imkan yoktu, bu ders olmasına rağmen. Bu eğitim programıyla bu imkanı öğrencilerimize sunmuş oldu.” diye konuştu.

Sungurlu Ticaret Borsası Başkanı Karaçil de, “Üst üste yaşamış olduğumuz terör olayları içimizi acıtmakta, mutluluğumuza gölge düşürmektedir. Hayatta başarılı olmak istiyorsanız; bunun birinci şartı büyük hedefler tayin etmek ve bu hedeflere varabilmek için plan ve programlar yapmaktır. Unutmayın ki plansız çalışan kimse ülke, ülke dolaşıp hazine arayan bir insana benzer. Başarılı olabilmenin ikinci şartı; sürekliliktir. Sürekli öğrenme gayreti içerisinde olmak ve öğrendiklerini tekrarlamaktır. Üçüncü şartı ise; çalışmaktır” dedi.

Konuşmacıların ardından, girişimcilik uygulamalı başarı hikayelerini anlatan sunum yapıldı. MYO Müdürü Kubilay Karacif, KOSGEB İl Müdürü Hami Danış ve Borsa Başkanı Halim Karaçil’e plaket verdi. Program sonunda katılımcılar sertifika almaya hak kazanan 22 öğrenciye sertifikalarını takdim ettiler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim