“İşletmelerde Ahlak, Liyakat ve İstişare” konulu panele MÜSİAD Çorum Şubesi Başkanı Orhan Coşkun, önceki dönem MÜSİAD Çorum Şubesi Başkanı Mücahit Ahmet Köksal, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO) Müdürü Doç.Dr. Zekeriya Işık, SBMYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Güngör Karakaş, TOBB İl Genç Girişimcilik Kurulu Başkanı Elvan Can Çabuk, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan SBMYO Müdürü Doç.Dr. Zekeriya Işık, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nde şehit olanları anarak başladığı konuşmasında, bugün de ülke için bir savaş verildiğini ifade etti. Ülkesini en çok sevenin, vatanı ve milleti için en çok çalışandır düsturuyla hareket ederek girilen bütün post modern savaşları kazanarak şehit ve gazi olan ecdada minnet borcunu ödemek için durmadan mücadele edeceklerini anlatan Işık, Avrupa'daki bazı faşist söylem ve eylemlerin giderek arttığını ve II. Dünya Savaşı öncesi toplumsal şizofreni hastalığına dönüşme yolunda ilerlediğini kaydetti. Bu milletin bütün etnik ve kültürel renkleriyle Çanakkale'de aynı makberde kanları karışmış, kemikleri bir birine geçmiş, koyun koyuna yatan büyük bir ecdadın mirası üzerinde oturduğunu hatırlatan Işık, “Küresel bütün tuzaklar ve kumpaslara karşı milletin en güçlü silahının milli ve manevi değerlerle bezenmiş güçlü bir birlik ve bütünlük içinde olmasıdır” dedi.

Programın moderatörlüğünü SBMYO Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Öğretim Elemanı Öğr.Gör. Ömer Faruk Karakaş’ın yürüttüğü programda konuşan MÜSİAD Çorum Şubesi Başkanı Orhan Coşkun, “Adalet Mülkün Temelidir” özdeyişindeki “Mülk” kavramının genel olarak bilindiğinin üstünde aslen devlet demek olduğunu, devletin temelinin adalet olduğunu vurguladı. Kendi döneminde üniversite ile reel sektörün işbirliği konusunda yaptıkları faaliyetleri hatırlatan önceki dönem MÜSİAD Çorum Şubesi Başkanı Mücahit Ahmet Köksal, özellikle Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda başlayacak olan 3+1 sisteminin bu konuda gördüğü en iyi örnek olduğunu kaydetti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim