Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Fatih Şanöz'ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen, girişimcilik dersi alan öğrencilerin katıldığı programın ilk konuğu KOSGEB İl Müdürü Yusuf Yıldız oldu. Programa SBMYO Müdür Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Güngör Karakaş, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Çorum İl Başkanı Elvan Can Çabuk, Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkan Vekili Recep Çakar, Öğr.Gör. Harun Kısacık ve öğrenciler katıldı.

KOSGEB İl Müdürü Yusuf Yıldız, KOSGEB in varlık nedenine ve yapısına değindikten sonra verdikleri destekler hakkında bilgi verdi. Yıldız, ayrıca programa katılan öğrencilerle özel sektör deneyimlerini de paylaştı. Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden olup proje hazırlayacak öğrenciler için Türkiye gündemi ve üretim sorunları hakkında bilgi veren Yıldız, iş hayatındaki zorluklara da değinerek bu tür programların çok önemli olduğunu söyledi.

Genç Girişimciler Kurulu İl Temsilcisi Çabuk da mesleki eğitimin önemi konusunda bilgi verdi. Meslek yüksekokulları ve iş dünyası arasındaki mesafenin bu tür programlarla kapandığını ve yönetim, üretim gibi konularda SBMYO ile üstün işbirliği içerisinde olduğunu belirte Çabuk, özellikle SBMYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Zekeriya Işık ve yönetimine teşekkür etti.

SBMYO Müdürü Yrd.Doç.Dr.Zekeriya Işık, TOBB Çorum Genç Girişimciler Kurulu ile iki sezondur öğrencilere yönelik söz sahibi işletmelerin mesleki bilgi ve tecrübelerinin aktarılması yönünde önemli çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Bu çalışmaların üniversitede dönüşümü devam eden 3+1 İşyeri Uygulamaları Eğitim Sistemi açısından bir temel teşkil etmesi bakımından da önemli olduğunu kaydeden Işık, KOSGEB İl Müdürü Yusuf Yıldız ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Çorum İl Başkanı Elvan Can Çabuk’a katılımlarından dolayı teşekkür etti.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim