Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde Girişimcilik dersi alan ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere törenle sertifika verildi.
İİBF Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, KOBİ Uzmanı Gökhan Yürürer ile üniversitenin öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan KOSGEB Çorum İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, üniversite eğitimi alan gençlerin girişimciliğe yönlendirilmesi açısından girişimcilik dersinin büyük önem taşıdığını ve bu çerçevede Hitit Üniversitesi’nin konuya ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
KOSGEB olarak girişimcilik eğitimlerinin ve girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması için birçok faaliyeti, eğitimi ve destek programını hayata geçirdiklerini ifade eden Dursunoğlu, girişimcilik dersini başarı ile tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan öğrencileri de kutladı.
İş hayatına atılmak isteyen öğrencilerin, iş planı hazırlamaları halinde toplamda 100 bin TL’yi bulan KOSGEB Yeni Girişimci desteğine başvuru yapabileceklerini belirten Dursunoğlu, girişimcilik eğitimi önerilesini ders müfredatına dahil ettiği ve öğrencilere imkan sağladığı için de Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür etti.
Girişimcilik eğitimi sertifika törenine katılan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da, Üniversite’de öğrenci odaklı yönetim anlayışıyla çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti.
Günümüz dünyasında üniversitelerin misyonunun değiştiğini ve eğitim veren kurumlar olmanın ötesine çıkarak sahip olduğu bilgi birikimini bulunduğu topluma aktardığını ifade eden Rektör Alkan, geleceğe yapılmış en büyük yatırımın ise “girişimcilik ruhu ve inovatif düşünce” olduğunu söyledi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim